Posts

Posts uit september, 2012 tonen

Gebreide kollen van gebreidesjaals.

Afbeelding
Gebreidesjaals schrok vanmorgen, de pagina gebreide kollen was uit de lucht. Een van de nadelen van nieuwe Blogger is, als je even kijkt op een pagina en niets veranderd, je schijnbaar toch PUBICEREN/bewerken  moet invullen, anders wordt hij ( de bewuste pagina , waar je kijkt en controleert als schrijvende blogger) niet weer gepubliceert. En komt er te staan, pagina is niet beschikbaar.... Hier laat gebreidesjaals nog wat  gebreide kollen zien die door haar gebreid zijn  en nog te koop.                         Paarse wollen kol met hand/polswarmers, zie gebreide kollen te koop.                                               Deze handgebreide en met de hand geverfde hele zacht aanvoelende                                                                  sjaal is ook te koop.

Blauwe kanten shawl voor een bruiloft net opgestuurd, nog even snel een foto van Grignasco kid seta, nachtblauw.

Afbeelding
gebreidesjaals komt net teruggefietst van het postkantoor. Blauwe kanten shawl Grignasco kid seta, een hele mooie blauwe kleur , een opdracht sjaal voor een bruiloftsfeest, strakjes een van de komende maanden. Goed gelukt vind gebreidesjaals zelf en  gebreidesjaals is nieuwsgierig wat de ontvangster van deze blauwe Grignasco kid seta  stola vindt......... En die schreef: Wat is de sjaal mooi! Prachtig fijn en zacht breiwerk! Jammer dat het nog zo lang duurt voor het de dag is waarop ik hem mag dragen. Mijn man vond hem ook erg mooi. Heel erg bedankt voor al je werk. Ik ben er ontzettend blij mee.Deze sjaal maakt mijn outfit tot iets bijzonders. Nogmaals dank en hartelijke groeten M.V                                Deze blauwe shawl is royaal geworden qua maat, met een mooi prettig breiend en tellend kantpatroon er in. Wat zo fijn was dat gebreidesjaals ruim de tijd kreeg voor deze opdracht. Al heeft ze er niet zo lang over gedaan, omdat gebreidesjaals altijd h

Gebreidesjaals heeft rode kanten shawl af,een rode sjaal of stola met aangebreide kanten rand klaar.

Afbeelding
Gebreidesjaals toonde eerder deze rode stoffen sjaal ; een kanten shawl van stof, een dikke kwaliteit kant, gekocht in het buitenland , met een moor bloemmotief erin.  gebreidesjaals heeft nadien een kanten rand van rood glanskatoen eraan gebreid. Deze sjaal is ook geschikt als feestsjaal of bruidsjaal.     Bron : www.elle.nl http://www.elle.nl/Wedding/Trouwjurken/Trouwinspiratie-rode-jurken                                                       De sjaal meet 56 x 170 cm en is vanaf nu beschikbaar.                                                  Met rood val je op. Ook in de natuur.

Nederland maakt kennis met Loret Karman wol.

Afbeelding
Gebreidesjaals maakte zelf voor het eerst kennis, over bestaande Loret Karman wol op het blog van de wolwinkel van Schouten in Hoorn.  Gebreidesjaals ontdekte daar  iemand die op grote schaal haar eigen wol verfde. Dat maakte wel indruk ! Op zo een grote schaal dit allemaal te kunnen organiseren.  gebreide sjaals heeft vorig jaar zelf een poging gewaagd met o.a.verven met boerenwormkruid en walnoten bolsters en Dylon verf. Met wat emmertjes in de tuin en grote pannen op het vuur.Het halve huis stond op zijn kop. Daar had gebreidesjaals haar handen toen vol aan. En als je zo op grote schaal dit allemaal kan organiseren en de wolwinkels in Nederland en in Keulen zo ver krijgt dat ze  investeren in de door al jouw handgeverfde wol, moet je van goede huize komen. www.loretkarman.nl Gebreidesjaals legde het contact en na een paar emails uitwisselingen mocht ik 3 sjaals voor haar breien. Ik schreef daarover uitvoerig in mijn bl

Rode kanten shawls, gebreidesjaals vond prachtig rood en zwart kant in Duitsland.

Afbeelding
Rood kant,  heel geschikt voor een rode kanten shawl, gebreidesjaals was er weg van. Zulke mooie kwaliteit van kant  had gebreidesjaals gevonden voor een bruiloft of feest als men een stola, bruids/ feestshawl  zoekt. Het rode kant heeft een flitsende rode kleur.  gebreidesjaals moet er nog een kanten rand aan breien. Wordt dus vervolgd. De sjaal zal bijna 60 x 170 cm worden waarschijnlijk , of iets langer naar gelang de kanten rand. Dit prachtige stevige kanten stof vond gebreidesjaals in Oost Duitsland in een heel klein stoffenwinkeltje. gebreidesjaals heeft een vriendin bereid gevonden het om het professioneel om te zomen en de sjaal heeft aan de onder en bovenkant een mooie geschulpte rand, nu is het wachten op de gebreide kanten lace rand. Maar gebreidesjaals laat klanten met breiopdrachten voor gaan, dus even geduld. Heeft u interesse in een rode kanten shawl van stof met een aangebreide kanten rand, kunt u mij vrijblijvend om info vragen.

Breien zonder naalden, gebreidesjaals vond dit op youtube.

Afbeelding
Ik vind het wel geestig zoals mensen allerlei dingen bedenken. Voor mezelf zou ik liever dikke breinaalden gebruiken. Maar iedereen moet maar zelf bekijken wat het handigst is. In ieder geval ben je sneller klaar bij het breien, dan gebreidesjaals bij het breien van een ragfijne kanten sjaal. Of het ook zo mooi wordt, zo een groffe sjaal? Maar breien zonder naalden kan wel een leuke opzet zijn om het breien weer te gaan waarderen en dat het je later misschien gaat interesseren om het echte breiwerk stap voor stap te gaan leren.

Grignasco donkerblauwe sjaal voor een bruiloftsfeest.gebreidesjaals heeft nog 1 bol te gaan, maar wel inmiddels al ruim 100.000 bezoekers gehad op dit blog!

Afbeelding
Grignasco kid seta donker blauw, en ook een hele mooie donkerblauwe kleur, diep nachtblauw. Wol en zijde en een bruiloftsshawl in wording voor een opdrachtgeefster.                                            Grignasco kid seta, gekocht door gebreidesjaals in opdracht van de aanvraagster                               van deze blauwe sjaal, of stola bij  www.astridsdutchobsessions.com                                                               gebreidesjaals is blij met  het resultaat ( ook met de meer dan 100.000 bezoekers ( wie had dat ooit gedacht ( gebreidesjaals zelf niet!)  bij aanvang in 2011 met haar          blog /computerangst en vrees)                                                       en ....wat de blauwe bruiloftsshawl betreft , heeft ze nog 1 bol te gaan en hopenlijk nog heel veel meer bollen af te wikkelen en te breien vor u in de toekomst. trouwe lezers! Dank u wel voor al uw enthousiaste emails !! Afmaken dus.Daarna opspannen en deze donkerblauw

Voor een zwarte kanten bruidsshawl, voor bij een rode zelfontworpen en door vriendin gemaakte bruidsjurk werd hulp aan gebreidesjaals gevraagd.

Afbeelding
Aan gebreidesjaals werd enige tijd geleden gevraagd om een zwarte kanten shawl te maken met de naderhand uitgezochte zwarte Rowan kidsilk haze. Wol en zijde mocht het zijn en dat is een mooie en goede soort van wolkeuze. Kwaliteit laat zich altijd zien. Het kantpatroon werd uitgezocht en gebreidesjaals kon beginnen. Natuurlijk liet ik ik deze ontvangen foto met rode bruidsjurk nog niet eerder zien. Eerst moest de bruiloft geweest zijn! Van deze zwarte sjaal had ik al wel een bericht gemaakt op dit blog. Hieronder de foto met de stille wenk   een hart van wol en zijde. En vandaag stuurde de gelukkig uitziende bruid mij  deze prachtige foto en       met toestemming van haar                                                                   kunt u dit nu ook zien!                               Heel veel geluk S! en hartelijk dank voor de prettige samenwerking!

Adriafil,Schachenmayr,Gedifra, wol en stof en zo, gebreidesjaals was in leuke stoffen en fourniturenzaak in Oss, www.stof-en-zo.nl

Afbeelding
Gebreidesjaals wist dat deze winkel   www.stof-en-zo.nl in Oss er was, en heeft de afgelopen tijd daar enthouisiast stoffen gekocht, natuurlijk kanten stof!  Prachtige kanten stof in allerlei dessins en de benodigde fournituren waren ook voorhanden. gebreidesjaals maakte verschillende kanten stoffen sjaals en heeft deskundige hulp gekregen van de vriendelijke eigenaresse, in het vakkundig omzomen ervan. Deze winkel heeft nu ook de prachtige nieuwe stoffen binnen van de komende wintermode en gebreidesjaals keek haar ogen uit. Helaas is gebreidesjaals niet handig met de naaimachine en kan zich vele gefrustreerde uren herinneren in het leren en toepassen van zaken die in het verleden moesten gebeuren met de naaimachine.                                                                  www.stof-en-zo.nl  heeft ook borduurgarens en prachtige soorten knopen en allerlei andere fournituren zijn voorhanden. De keus is groot. Ook patronen zijn er te kust en te keur.  Je kijkt j

Herfstkleuren en herfst in de natuur. Gebreidesjaals heeft diverse kleuren sjaals te koop, Orenburgse en door gebreidesjaals gebreide warme herfstshawls.

Afbeelding
Orenburgse gebreide sjaals  in herfsttinten en andere royale shawls , gemakkelijk te combineren voor de komende herfstkou. Straks is het zo weer herfst. Je voelt de kou nu al wat. Gebreidesjaals heeft voortdurend sjaals gebreid  en in voorraad (enkele gekocht uit Rusland )om u warm te houden in allerlei kleuren. Royale grote Orenburgse grijze sjaal met zwart stipje erin.                     De vruchten van de komende herfst en heerlijke jam te maken van de vlierbessen. Grijze Orenburgse shawl en onder:                               een grijze stoffen sjaal van kant met aangebreide kanten  rand.

Austermann merino lace, een hele dunne beige shawl van gebreidesjaals, echt kantachtig!

Afbeelding
Austermann fashion en style, merino lace, garen destijds gekocht bij www.wolhalla.nl en eindelijk heeft gebreidesjaals er in Duitsland er op haar gemak een beige wollen sjaal van gebreid. Het viel even wel tegen, wat een dun garen..! Maar het breit wel zuunig, op zijn Brabants gezegd dan.  Het is een mooie warme beige kleur, die in het modeseizoen goed past. Het is kleur 05 van Merino lace van Austermann. Staat garant voor 100 % merino wol en zo zacht in het aanvoelen en voelt dan ook  beslist zijdeachtig aan. Gebreide sjaals plukte tussen door 7 zakken vol met appels bij een sinds 1992 leegstaande Oost duitse boerderij, tussen meters hoge brandnetels door. Je moet er wat voor overhebben als het gratis is. Overal tref je leegstaande villa's bij verlaten vervallen  fabrieken Eens de trots van een familie? wat blijft.....prachtige eindeloze korenvelden.