vrijdag 21 september 2012

Nederland maakt kennis met Loret Karman wol.


Gebreidesjaals maakte zelf voor het eerst kennis, over bestaande Loret Karman wol op het blog van de wolwinkel van Schouten in Hoorn.  Gebreidesjaals ontdekte daar  iemand die op grote schaal haar eigen wol verfde. Dat maakte wel indruk ! Op zo een grote schaal dit allemaal te kunnen organiseren. 

gebreide sjaals heeft vorig jaar zelf een poging gewaagd met o.a.verven met boerenwormkruid en walnoten bolsters en Dylon verf. Met wat emmertjes in de tuin en grote pannen op het vuur.Het halve huis stond op zijn kop.Daar had gebreidesjaals haar handen toen vol aan.
En als je zo op grote schaal dit allemaal kan organiseren en de wolwinkels in Nederland en in Keulen zo ver krijgt dat ze  investeren in de door al jouw handgeverfde wol, moet je van goede huize komen.


Gebreidesjaals legde het contact en na een paar emails uitwisselingen mocht ik 3 sjaals voor haar breien. Ik schreef daarover uitvoerig in mijn blog. zie bericht van gebreidesjaals van 17.7. 2012 en 4 augustus en 14 augustus op dit blog.


Zoals u ziet gaat zij ook op een hele creatieve manier de markten en braderieen af in den lande, en kon men op de afgelopen gehouden www.sundaymarket.nl in Amsterdam deze bovenstaande met wol van Loret opgesierde Marie Antoinette type vrouw zien rondlopen.

gebreidesjaals zag dit bericht op www.facebook.nl en vond het erg leuk. Maar een paar dagen later zag gebreidesjaals pas goed dat de vrouw over haar schouders onderstaande sjaal om had, die gebreidesjaals voor Loret gebreid had. Soms zijn we zo overstroomt  door beelden en foto's via internet, dat je ws.. te vluchtig alles beziet en niet goed meer kijkt. Ons hoofd (onze harde schijf) is soms te vol.
Vandaar dat gebreide sjaals nog een  keer trots haar bijna 400 steken tellend breiwerk toont, gebreid met de fluoriserende roze wol van Loret Karman.1 opmerking:

Kleurrijk zei

Ik denk dat de link naar facebook niet weergeeft wat je bedoelde? Ik verwacht een vrouw met jouw doek om, maar krijg het het algemene facebook.
Probeer het eens door op datgenen te klikken wat je wilt weergeven, dan krijg je de aanduiding achter facebook.nl en wanneer je dit op je blog zet zie je direct de foto die je bedoelt.

Ik wil ZOOOO graag die ondernemende dame (wat een lef en energie heeft ze. Maar jij ook door contact met haar te leggen!!!!!), met jouw doek om zien.