Posts

Posts uit maart, 2011 tonen

Online sjaal kopen, handgebreidesjaal, kantwerk sjaal of stola, of warme wollen kol

Afbeelding
Dankzij een lieve vriendin , die voor mij deze collage maakte, zie ik nu hierbij alle handgebreide sjaals, stolas of kollen, omslagdoeken, wollen sjaals, die ik verkocht heb of nog te koop heb, bij elkaar staan. Ik ben er heel blij mee en ik hoop dat de liefhebbers van dit kantbreiwerk dit ook vinden. Zachte tinten in deze met de hand gebreide sjaals of stola's gewenst? of  wat liever fellere kleuren, het kan allemaal. Zijde in de wollen draad geven de glans en luxieuze uitstraling in het breiwerk. De diverse kantpatronen van het lace breien geven de aparte uitstraling. Voor je dit allemaal kan breien/maken, moet je natuurlijk wel eerst heel wat klosjes wol kopen.....(grapje) Maar uiteindelijk worden er mooi handbreiwerk/  kantbreiwerk van gemaakt., waar heel veel  werkuren in zitten en in een mooie kantbreiwerk sjaal, zie je dat er meteen van af. Je kunt dit niet bij de tv doen, want dan gaat het fout met het lezen van het patroon en het uittellen. de

Linnen gele handgebreide sjaal, stola, shawl, 100% linnen en van echt fijn kantwerk.

Afbeelding
Deze handgebreide linnen kantwerk sjaal is gebreid met een 100% linnen draad, zo fijn dat de draad als het ware door een naald kan om mee te naaien. Het resultaat is dan ook puur kantwerk. Deze handgebreide  shawl  is erg licht : de gele sjaal weegt 38 gram en omdat hij zo licht is, is hij sierlijk en heeft een fijne, luxe uitstraling. Deze oker gele  linnen sjaal is nog te koop . Voor informatie zie ""te koop"" pagina rechts,op deze site. De lengte is 180 cm en de breedte is 28 cm Met deze sjaal heeft u iets unieks wat niemand heeft.

Een nieuw kantpatroon, lace pattern voor een kanten sjaal.

Afbeelding
Leaves pattern, een nieuw kantpatroon aangeleerd. Gebreid met een  bijna spinragdunne draad, 100% linnen. De sjaal ziet er uit als echt fijn kant. Morgen komen er fotos van de sjaal zelf.

Drops kidsilk kanten sjaal, van roze wol /zijde.

Afbeelding
verkocht, maar kan nagebreid worden voor u. in verschillende maten, mocht u wensen. Deze zacht roze wollen/zijde sjaal is op velerlei wijze te dragen. Als stola, met kartelrand boven en losjes vastgemaakt met een soort van houten speld zoals hieronder( speld is niet te koop)  Bij dubbelvouwen van de sjaal kunt u hem op een vlottere manier dragen.

alpacas in allerlei soorten, leuke dieren met grote ogen, geven heerlijke zachte NIET allergische reactie gevende wol

Afbeelding
Alpaca's: alpacawol, alpaca wollen sjaal, alpacasjaaltje? alpaca kantensjaal? Een goed idee. Vandaag was ik Hapert, alwaar een grote alpaca show was. het zijn fascinerende dieren, die in verschillende kleuren en rassen vertegenwoordigd zijn. De alpaca is familie van de cameliden. Je kent de lama, guanoco, vicuna en de kameel. Zuid Amerika is het land waar ze vandaan komen, ook vanuit het Andesgebergte in Peru en Chili en Bolivia. Duizenden jaren geleden gaven deze dieren al hun prachtige zijde achtige wol aan de mensen. Zij zijn ongev.1 meter hoog en wegen tussen 50-70 kilo. De diverse soorten Alpacas geven ook verschillende soorten wol. Dikkere wol of kortere wol of een soort van dreadlocks. Zij schijnen ook heel mak te kunnen worden en ik zag gisteren dan ook enkele alpacas heel rustig poseren voor mijn kamera en als ze je aan kijken, ben je verloren. De kwaliteit van alpaca wol is te vergelijken met Cashmere of mohair. De kleding van alpaca wol is waterafsto

Noro Sekku, KureyonSock Yarn, Rowan, Drops, Lana Grossa (meilenweit) en Silk Merino garen .

Afbeelding
Een mooie natuur foto kan aanleiding zijn om mijn voorraad nog eens onder de loep te nemen. Qua kleuren rood heb ik de mooie Noro Kureyon Sock, De Lana Grossa meilenweit, de Noro Sekku, niet te vergeten de Rowan kidsilk haze en nog een super kid mohair liggen. En  ook de prachtige extra fine merino silk mengsel van http://www.dutchwooldiva.nl/   ligt te wachten op een liefhebber. Met daarnaast nog  een naamloze klos rode garen , ooit gekocht op een markt.

Twee sjaals in de maak, geel linnen, kantwerk, lace en een ribbelsteek omslagdoek.

Afbeelding
Werk in uitvoering. Het gele 100% linnen sjaaltje  brei ik met een draad zo dun als naaigaren. Dat duurt dus nog even 2 weken voor het af is. Maar dan zal het na het blocken een mooi stukje ragfijn kantwerk worden. De groene omslagdoek is ook met een ragfijne draad gebreid .(met nld. 3) In het midden wordt hij 40 /45 cm ruim. Ik denk 1.80 lang w.s. Wordt vervolgd.

Een wolk van een sjaal, wolwit, roomkleur, stola, omslagdoek.

Afbeelding
Een prachtige wolkenlucht, die alle mooie kleuren van de natuur omvat. Een wolwitte kanten sjaal van mohair. Geschikt voor allerlei doeleinden, op verschillende manieren om te knopen. Deze is vorig jaar verkocht. Maar kan opnieuw besteld worden. Wol witte kleur, of roomwit. gemakkelijk ergens bij te kombineren.

Gebreidesjaals, sjaaltjes, stola 's, shawls, of een omslagdoek?

Afbeelding
Al 5 jaar brei ik sjaals, stola's sjaaltjes, omslagdoeken, driehoeksjaals. In het begin was ik wat naief, inmiddels weet ik wat meer. Toch heb ik er nog steeds plezier in. Bijgaand de folder die ik in het begin maakte, de collage  foto zelf, is van M.Sch.

Angora geiten geven prachtige wol, zacht en warm. Met de hand geverfd.

Afbeelding
Op de Handwerkbeurs Zwolle ( 2010)  kocht ik van een aardig echtpaar  http://www.devaortangorageiten.mysites.nl/    deze prachtige handgeverfde blauwe angorawol. Dit garen was van hun eigen geiten en ook verfden zij  de wol zelf. deze foto is van een andere geit. Ben hen gekocht is iedere streng is uniek !Wat kun je dan mooie sjaals, sjaaltjes, dassen, stola's maken. Ik kocht een streng en gaf de sjaal aan mijn vriendin, die er nog veel plezier mee heeft.  en nog een van hetzelfde model. (ander garen)  Het is een ragfijne draad, geel blauw van kleur.100% wol en gebreid met naalden 3. Met deze vorm van sjaal, kun je verschillende manieren vinden om het om te knopen.

Rowan Jelly kidsilk haze nr. 597 appelgroen.

Afbeelding
Een wolk van een sjaal  70% wol en 30 % zijde Rowan kidsilk Haze. 2 bollen gebruikt. Voor een kleinere smallere sjaal kunt u met 1 bol al  iets laten maken. Rowan kidsilk haze laat hiermee weer zien dat als je even wat meer betaalt, de juiste kwaliteit hebt. En de mooiste kleuren. Een van de mooiere kleuren voor een sjaal, sjaaltje of stola.Als je dan Rowan kidsilk haze neemt, kun je zien dat het echt bijna appelgroen is. Wol en zijde. Een waar luxe bezit om te hebben.

Deze bruine sjaal, kantwerk, mohair wol is te koop ( moet wel weer gemaakt worden)

Afbeelding
Hoe kun je een sjaal knopen?  Zo kun je hem opslaan, maar vouw hem dubbel en je hebt een smallere sjaal die je op verschillende moderne manieren kunt omknopen. Dus er is een vlottere manier om het te dragen, maar met een mooie speld erop, kun je hem wat klassieker omslaan. In de zomer op een topje, dragen als de zon onder gaat en het wat kil wordt op een terras. Kanten sjaals zijn altijd zeer licht in het dragen en toch behaaglijk warm. Afhankelijk van prijs, kwaliteit , materiaal en soorten garens kun je verschillende keuzes maken.

LENTE! LACE! LINNEN: geel linnen, 100% linnen.

Afbeelding
LENTE LACE GEEL LINNEN. Na een lange strijd om vanaf Picassa voortaan mijn blog te verfraaien met fotos, kan ik nu opgelucht ademen. Deze 1e foto staat er op! hoera! (net !door toeval).MAAR: dat duurde maar kort, die opluchting. We hebben dagen achter de rug met uitzoeken van problemen. Maar nu is alles opgelost, dankzij helpdesk van Picasa. Kantbreiwerk in uitvoering . Tussen de drukke dagen van werken, bloggen en huishoudelijke taken, gaat deze sjaal een pracht ragfijnkant effect krijgen. Het  wat stuggere 100% linnen is door het wassen gelukkig weer zachter geworden, en ligt dus als bijna echte fragiele kant, nu bij mij op tafel. Laat de zomer maar komen. Proeflapje. De sjaal komt nog. Het zegt tegen mij: maak het af!!!!  Deze sjaal heeft een patroon wat eerst wat hoofdbrekens heeft gekost. Maar middels email kontakt met de designer in Amerika snap ik het eindelijk. En zij was blij met mijn bericht. Zij gaat het patroon corrigeren. Vooral de tekening ervan. Dat zijn

Zwarte sjaal, voor collega.

Afbeelding
Een rustig patroon, niet al te moeilijk en het breit heel prettig met de kidsilk. Hier ligt de sjaal te drogen, na het blocken /het opspannen. En hier is hij klaar.U kunt het patroon goed zien. het garen is een ragfijne 100% wollen draad. Persoonlijk vind ik zwart en rood een goede kombinatie.