www.Silkevejen.com


Silkevejen Ijslandse vesten vestengebreidevesten gebreidesjaals.

https://www.silkevejen.com/shop/51-eribe-cardigan--troeje/3237-eribe-c24-seaholly/

Diverse in Kopenhagen warme IJslandse wollen vesten met prachtige kleurencombinaties gezien 
door gebreidesjaals.


www.silkevejen.com



Gebreidesjaals was in Kopenhagen en Zweden. Denemarken :zeer ruim aanvoelend en nergens druk ( met maar 6 milj. inwoners ,ietsje groter dan Nederland.) De daardoor nog weidse ruimte gevoel, wat je krijgt, omdat het minder druk bevolkt is dan bij ons, is dus zeer goed te bemerken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Denemarken

Denemarken grenst vlak aan Zweden. Goed voor een dagtocht en korte indruk (Malmo) En met een in 2015 nieuw ontworpen en gemaakte brug ver de zee in, kun je zo naar Zweden. Een goed uitgevallen plan en bouwwerk van een enthousiaste burgervader, een bijna Nederlands aandoenend water bouwwerk tussen de 2 landen in ligt. 


De economie aan  beide kanten bij de 2 landen heeft daardoor goed gewerkt. Eroverheen rijden, zoals dus zoveel mensen doen sindsdien is dus een mooie dagtocht. Zweden is weer goedkoper en dat trekt w.s. ook weer de Denen er naar toe.(Abba/Woningen/ auto's kopen)

Je moet wel even bij de grens je paspoort laten zien. Alle reizigers van onze bus moesten uitstappen en werden in een lang rij opgesteld. De controle was daarna dermate vluchtig dat dit niet echt serieus genomen kon worden en enkel bij gebreidesjaals  op de lachspieren werkt.

Het opstellen in een rij ( verplicht) deed namelijk eerder een veel meer strengere  aanpak vermoeden.

Naast de bekende beelden in Kopenhagen zoals


of minder voor de handliggende kunstwerken:





Zag gebreidesjaals natuurlijk ook dit: Je moet er oog voor hebben natuurlijk.

Handbreiwerk met wol uit IJsland.

Natuurlijk was gebreidesjaals aldaar op zoek naar meer mogelijk culturele handwerken en ondanks misschien wel bijna 30.000 stappen in 2 dagen gemaakt in Kopenhagen trof gebreidesjaals alleen deze winkel aan.

 Prachtige IJslandse truien vermoedelijk meer dan 200 euro.Dus thuis snel gekeken en de website  opgezocht en ja hoor, goed ingeschat.  210 euro ongeveer excl  verzendkosten.(en exclusief BTW)

Verder zag gebreidesjaals in Kopenhagen nergens in de binnenstad wolwinkels. Hoe kan dat?

Thuis moest gebreidesjaals direct aan de slag voor breiopdrachten en kwam in aanraking met de winkel www.hobbii.nl die hoe kan het zo toevallig zijn? ook in Kopenhagen ligt.


Gebreidesjaals wist niet dat deze grote wolwebshop winkel met zo veel merken wol niet in Nederland ligt. Hebben veel keuze ,maar daardoor is de bestelde wol helaas wel 9 dagen onderweg geweest. gebreidesjaals had het eigenlijk wel zelf op kunnen halen dus. (grapje)

 https://www.silkevejen.com/?fbclid=IwAR3n8eVO0BAsgkOjgh6tOT0p2qID4ryOx3k6iSa7l91BvrwN0rIrk6lFt24









Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Bruidssjaal, myrtle leaf, Victorian lace today, het verhaal gaat verder over het breien van een wolwitte Rowan kidsilk haze kanten sjaal voor de bruid.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Gebreide bruidssjaals voor de winterbruid.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen