Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen.


Hergebruikvanwol uithalen en opnieuw beginnen

Vandaag praten we over: wol uithalen, hergebruik. Door middel van stomen boven een pan water.

Nu in deze tijd dat iedereen zich meer bewust is van wat alles soms veel kost en ook de winter er weer aankomt: bedacht gebreidesjaals, (denkend aan ieders gasrekening) dat er meer aandacht moet komen voor hergebruik van wol. Echte wol is duurder dan acryl van goedkopere merken en blijft ook veel langer mooi, dus uithalen van iets wat je toch niet meer draagt is een mogelijkheid.

 https://gebreidesjaals.blogspot.com/2019/11/hergebruik-van-wol-uithalen-en-opnieuw.html

Hergebruik van wol is een mogelijkheid om een niet gedragen trui, omdat hij je niet meer staat, om te vormen tot een mooie gebreide das.

Haal de gebreide trui uit en je ziet dat de draden vreselijk krullen. Zoek een broodplank of stevig stuk karton of een dunne houten plank.

Gebreidesjaals weet hoe het moet, maar voor de liefhebbers, die interesse hebben om dit avontuur aan te gaan hieronder het volgende over hoe wol te hergebruiken door een breiwerk uit te halen.

Span de uitgehaalde wol om een platte plank of om je broodplank  daarna kun je die  boven een pan kokend water, die flink stoomt, heen en weer bewegend stomen.

 Je ziet de wol gewoon recht trekken. en je kunt de plank daarna te drogen leggen en wat later de wol weer oprollen.


 De plank met opgerolde wol goed heen en weer bewegen boven de pan met stomend water.
  Maar denk er aan stoom is heet, verbrand je handen niet. Rol daarna de droge wol op en brei er       opnieuw iets leuks mee. Daarna ben je heel blij dat je hergebruik van wol hebt toegepast.


Bovenstaande (1 e foto) das werd een nieuwe 2 meter lange das ( dubbelgedragen) voor gebreidesjaals zelf, maar nu een met een leuker patroon.
Hergebruik wol uithalen

Voor verzendklare en al gebreide extra lange dassen die nu te koop zijn zie :

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breien met linnen.

De geschiedenis van mijn sok.

Bruidssjaal, myrtle leaf, Victorian lace today, het verhaal gaat verder over het breien van een wolwitte Rowan kidsilk haze kanten sjaal voor de bruid.

Breien met 100% Linnen breigaren.

Outlander breipatronen