zaterdag 14 juni 2014

Haapsalu shawls, een nieuwe shawl op de pennen bij gebreidesjaals.

Gebreidesjaals heeft een Haapsalu shawl op de breipennen, met heel heel dun wolwit garen. Nupps er in, en die nupps heeft ze zelf op een plek van een bestaand Estlands kantpatroon, ertussen bedacht.

In de jaren 1950 enz. gingen de vrouwen in Estland al coöperaties oprichten om hun Haapsalu sjaals te verkopen en zo een kleine bij verdienste te hebben. De sjaals hadden allemaal verschillende traditionele patronen en wie er nu ook aan  verslaafd is, weet dat ze allemaal , stuk voor stuk, heel aantrekkelijk zijn om uit te proberen. 
Gebreidesjaals kan er niet genoeg van krijgen, behalve als je ook nog een kabel breinaald erbij moet gebruiken, daar valt de grens.Hoewel ook die patronen enorm aanlokkelijk zijn. Maar het is en blijft geconcentreerd puzzelen geblazen!

Gebreidesjaals heeft weer enkele oorspronkelijk uit Estland komende,Haapsalu shawls aangekocht.
Deze prachtige wolwitte, ivoorkleurige Haapsalu sjaals verdienen ook hier in Nederland de aandacht. De liefhebster van met de hand gebreide sjaals en ook zeker die uit Estland, met de schitterende Haapsalu patronen, zal er zeker voor vallen. Als je het in je handen hebt, ben je verkocht. Diverse maten zijn beschikbaar.
Straks als het weer wat kouder wordt is een room en wolwitte shawl erg mooi. Het past overal bij, ook eventueel ( in dikkere uitvoeringen)  in het interieur toe te passen.


Een heel gecompliceerd Haapsalu brei en kanpatroon: bron: google.


Zulke sjaals kosten wat! bron: google.
 gebreidesjaals heeft betaalbare sjaals.

                                         
                                            Haapsalu shawl van gebreidesjaals gaat 60 cm breed worden,
                                                                        de lengte weet                                                                                                                                              gebreidesjaals nog niet.

Geen opmerkingen: