maandag 14 oktober 2013

Gele shawls,nu een brede, gele, lange shawl met kantpatroon, gele lange sjaal voor koude dagen. gebreidesjaals heeft hem bijna af.


Het volgende project, voor regenachtige dagen.Als je van gele shawls houdt, gebreidesjaals heeft er binnenkort 2 te koop.
 Als je een weekend weer eens vrij bent en het enorme regenachtige weer buiten niet uitnodigt een boswandeling te maken. Dan kun je hooguit wat kastanjes rapen bij het sporten in het buitengebied, als je dit treft op je naar uitgeziene vrije weekend. Dan maar aan het breien geslagen. Gebreidesjaals  had allang dit patroon in haar hoofd , breien met dikkere gele wol; okergeel, warm van kleur en van zacht wollmateriaal is deze gele lange das. Het is gebreid met een kantpatroon wat veel gevraagd wordt. Nu dacht gebreidesjaals dit kantpatroon eens te gaan  breien met dikkere wol. 100% wol, zachte wol, die heerlijk aanvoelt. Van www.haakwinkeltje.nl  Die heel vlot levert. En het allemaal keurig verpakt. Een aanrader. Gebreidesjaals had meer dan genoeg gele wol gekocht.( 100% wol!)
Onderschat de pijn in je polsen niet, zei ik al eerder. Dat is niet te vermijden met breien met wat dikkere naalden.  Maar ja handarbeid kost tijd en pijn... en wie mooi wil zijn..... mooie dingen wilt maken.... moet er wat voor over hebben.


Dit kantpatroon zit in de bovenstaande gele sjaal verwerkt. Ondertussen mijmert gebreidesjaals  onder het breien , over lang vervlogen momenten....terwijl de regen tegen de ruiten klettert, denkend aan b.v.lekkere toetjes in Engeland.....
het eeuwenoude fascinerende Stonehenge.


of mooie wolwinkels in Zuid Engeland.




Prachtige schilderijen in Bournemouth The Russell art museum. 
En heden ten dage:

In de etalages lange 2 meter lange, (geen gele )dassen te koop voor 100 euro. Gebreidesjaals breit ze voor U voor veeeeeel veel minder.
 Natuurlijk moet deze gele lange sjaal , of gele das nog wat opgespannen worden. Het gele breiwerk ligt wat rommelig in elkaar, het patroon komt nog niet goed uit.
Maar het kan toch mooi zijn, zoals dit in Zuid engeland aangespoelde  zeewier.

Schilderijen die een echte herfststemming weergeven.
 ( geschilderd door E. H. Cauchois ( 1850-1911)

Jeugdmemories, oktober verjaardag van  moeder en dus herfstherinneringen van gebreidesjaals..........

Binnenkort hoort u hoe lang deze gele shawl / lange gele das, is geworden, w.s. 50 cm breed.

Geen opmerkingen: