vrijdag 7 juni 2013

Rozesjaals, gebreidesjaals is bezig met opdracht en breit met Rowan kidsilk haze nr 580 en dit wordt een mooie roze sjaal!

Roze sjaals, gebreidesjaals kreeg een nieuwe brei opdracht voor een roze sjaal met Rowan kidsilk haze nr 580 .
Een breiopdracht voor een roze sjaal van iemand die enorm het handwerk waardeert, en daar  is het heel dankbaar en leuk ook !om voor te mogen breien.

Eerst dacht gebreidesjaals dat deze kleur wat te bleek was. Immers Rowan kidsilk haze heeft zoveel roze tinten. Van vrolijk fuchsia roze tot lila roze en ook oud roze enz. Ook Aubergine roze niet te vergeten. Wil je een mooie roze sjaal, ja dan  kun je dus bij Rowan kidsilk haze qua keuze vele kanten op.Het garen is toch altijd van een hele mooie ( betere) kwaliteit dan b.v. Drops kidsilk.
Maar hoewel Drops best aardig en vooral prijsvriendelijk  is, merk je onder het breien in je handen het verschil met de draad en de wolligheid om de zijden draad heen. De romantische waas is beter.


Hoewel een leek het misschien niet meteen zal zien. Het is zo.

Vooral bij het breien met wolwit ecru voor de vele bruidssjaals, zag gebreidesjaals het verschil goed.Helaas is Rowan kidsilk haze best prijzig. Maar als je de 30 /35, soms 40 tot 100 (bruidssjaal) uur of meer aan kant breiwerk telt, en je houdt er een roze sjaal aan over die 20 jaar meegaat, of een erfstuk wordt.
Dan is het niet te veel.
Deze zacht roze kleur voor deze roze stola, roze  shawl, staat ook verrassend voor gebreidesjaals, enorm mooi bij diep donkerblauwe spijkerstof.Dat ontdekte gebreidesjaals al breiende.
Als je met Rowan kidsilk haze kantwerk breit is het fijn om een donkere achtergrond onder je breiwerk te hebben, zodat je meteen een verkeerde brei steek ziet.
Bij het breien met een beige broek moest gebreidesjaals een zwart a viertje op haar  schoot leggen.


Deze roze sjaal wordt gebreid met 3 bollen Rowan kidsilkhaze 580. En hoe breed en lang hij geworden is hoort u volgende week. Gebreidesjaals staat  iedere keer weer een beetje verrast, hoe verschillend de diverse kantpatronen uitpakken qua rek . Het is dus een beetje afwachten hoe deze roze sjaal na het blocken wordt.

2 opmerkingen:

elly smith zei


Wouw wat weer mooi.

Ik weet het nu zeker ik ga ook sparen voor een paar bolletjes rowan kid silk.

Hoewel het tempo van breien op dit moment behoorlijk laag is (reden bij jouw bekend)toch hoop ik dit weekend het breiwerk af te krijgen.

Want die wollust heeft weer een leuk gratis mee breisjaal iedere week een stukje
Er zijn er die deel 1 al af hebben.

Zo verder wens ik je een heel fijn weekend.
Groetjes Elly

Karin zei

Wieder eine ganz Tolle Arbeit von dir Liebe Grüße Karin