dinsdag 12 februari 2013

Brandnetelgaren en Hennepgaren uit Nepal, dier, mens en milieuvriendelijk ingekocht garen van www.ceetee.nl


Gebreidesjaals vond dit weekend onlangs, deze mens,dier en milieuvriendelijke en duurzame garen verkopende webshop.Gezeteld ergens in het Noorden van land. Deze webshop bevat garens vanuit Nepal en uit  verschillende andere richtingen. De zijde komt o.a. van Sariweverijen, waar de zijden draden als  afvalresten opgeraapt worden van de fabrieksvloer en de vrouwen aldaar er weer  garen van spinnen om zo wat bij  te verdienen. Men let er op dat het milieu en diervriendelijk is. 
 Fairtrade cooperaties.  Het woord zegt het al: eerlijke handel.


Dit garen van brandnetels en hennep is is afkomstig uit Nepal en handgesponnen. 


                                      

Gebreidesjaals loopt meestal met een boog om brandnetels heen , maar ze is vaak "gebrandmerkt"bij het rapen van 100 kilo Duitse walnoten.

Deze webwinkel heeft een keur aan andere breigarens ,o.a. ook bananengaren en zijdegarens van Sari weverijen. Ook heeft ze sokkenwol te koop, voor de sokken breisterren onder ons!
Gebreidesjaals kan geen sokken breien.... zo heeft  ieder zijn eigen speciale kwaliteiten....


Ook workshops worden door bovengenoemde www.ceetee.nl gegeven.. Kijkt u eens op deze website als u belangstelling heeft om een keer wat milieubewuster en diervriendelijke breigarens te willen kopen.                                                 
Gebreidesjaals gaat van dit garen 2 scrubhandschoenen/scrubwashandjes breien. En hoopt er iemand blij mee te maken.


Overigens vond gebreidesjaals later op de dag vandaag,
ook wol met hennep bijelkaar  ( ook heel interessant)
 bij:


1 opmerking:

elly smith zei

Ik ben erg benieuwd hoe het materiaal breit, het ziet er wel mooi uit. En ik heb eigenlijk een sokkenwol koopverbod voor mezelf ingesteld voor 3 maanden tenzij het opbestelling is Ik heb natuurlijk al wel even gekeken op de site