Kidsilk.

Kidsilk, rode sjaals,handgebreidesjaals, gebreidesjaals.nl gebreidesjaasl.blogspot.com.jpg

De foto hierboven is jaren geleden gemaakt, in een periode dat gebreidesjaals veel verzoeken kreeg om deze extra grote kidsilk sjaal in allerlei kleuren mohair/zijde te breien. 
Destijds waren er maar een paar merken kidsilk bekend, 
hier een van de velen.


Later kwamen er steeds meer merken bij, met de meest prachtige kleuren. Meer keuze, meer merken , prijzen,kidsilk garens. Men kan nu kiezen uit tientallen kleuren en kwaliteiten.
Gebreidesjaals.nl mocht dit heel vaak maken voor mensen die zelf niet aan breien deden, maar er wel veel waardering voor toonden. Zulke grote shawls van 2 meter breedte en breien met naalden 3,5mm kost heel veel tijd, en dat werd toen meer beseft ook. Anders  kreeg gebreidesjaals dit,middels talrijke emails wel te horen. 

Nu is het wat rustiger, met breiverzoeken, dat komt omdat sinds de Coronatijd mensen massaal zelf zijn gaan leren haken en breien. Of liever een snelle aankoop doen uit winkels met shawls vanaf een paar euro. Jammer van al die synthetische spullen die zo slecht voor het milieu zijn......Wol is een veel eerlijker materiaal.

Heel veel filmpjes staan op youtube.com om  te leren te breien en te kunnen oefenen en er zijn ook talloze breicafe's, waar mensen gezellig bij elkaar kunnen gaan zitten. Met anderen contact zoekend. Erbij zijn in levende lijve, mensen ontmoeten met een gelijkhebbende hobby, in plaats van achter het toetsenbord digitaal, vluchtige vervliegende momenten te hebben. 

Steeds meer mannen durven er ook bij te gaan zitten in de breicafe's.  Immers, wat blijkt, in deze Internet tijd en de dagvullende uren die het kost om op social media mee te willen draaien, gaat dit internet gedrag zo langzamerhand, een keer zijn tol eisen. Men vindt het ineens veel leuker om iets voor zich zelf te maken en met de handen bezig te zijn. Niet voor niets is breien rustgevend.

En met elkaar daarover te praten onder genot van muziek wordt nu in Amsterdam al georganiseerd.

Knits and Notes

Het zitten in breicafe's is niets voor gebreidesjaals. Het breien van Haapsalu kantpatronen met 23 verschillende regels/toeren, met patroon op schoot, vereist rust, geduld en nogmaals heel veel geconcentreerde tijd en dat vind je niet in een lawaaierige omgeving.

Bron: artikel:

https://www.parool.nl/ps/haken-breien-en-borduren-zijn-weer-hot-vijftien-jaar-geleden-zag-je-niemand-met-een-haakwerkje-op-het-terras-zitten-nu-wel~b9a990c1/

Reacties

Blogarchief

Meer tonen

Populaire posts van deze blog

Wijnrode shawl, gebreid met handgeverfde wol.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen.

Outlander breipatronen

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.