Twistingtales magazine.


Twisting tales magazine gebreidesjaals.blogspot.com
                                                   bron foto: Twisting tale magazine.

Twisting tales tijdschrift.

 Gebreidesjaals ontdekte zojuist dit voor haar eerst onbekende (maar nu niet meer!! ) handwerk tijdschrift, genaamd Twisting tales, wat inmiddels al 6 nummers heeft laten uitkomen. Sinds 2021 schijnt dit mooie tijdschrift te bestaan. Nu heeft gebreidesjaals, die zelf sinds 2011 bestaat, al meer tijdschriften zien komen en gaan, (o.a. TRUI magazine ) doordat de markt w.s. te klein was ? Dus dit was wel een verrassing om te zien.

Dit tijdschrift: Twistingtales magazine (ook in het Engels verkrijgbaar) heeft zulke zalig dikke nummers, voor de prijs van 25 euro (exclusief verzendkosten)

Digitaal kopen is ook mogelijk, maar gebreidesjaals heeft liever een tijdschrift in haar handen.

Gebreidesjaals was destijds bij de doop en daarna de aankoop van de eerste nummers Trui Magazine. En nu blijkt dat het laatste tijdschrift Trui magazine  in 2019 al voor het laatst verscheen. Zo jammer voor de initiatiefneemsters van die tijd. Gebreidesjaals hoopt niet dat de oprichters van Trui met een nare restschuld achterbleven. Failliet gaan is altijd verdrietig.

 Maar dit tijdschrift Twisting tales (100 bladzijdes)  

https://twistingtalesmagazine.com/nl/magazine-06-2/

ziet er heel goed uit en je wil er gelijk wel een paar kopen.

Elk tijdschrift behandelt diverse onderwerpen op het gebied van handwerken. Maar bij hen gaat het ook over diverse interessante musea. Ook het leren verven met natuurproducten. Over allerlei andere interessante handwerk technieken/onderwerpen kun je lezen en er worden vele handige tips uitgelegd om b.v. bij kleding naaien, spinnen, breien en andere handwerktechnieken te gaan gebruiken.

Gebreidesjaals is geinteresseerd, maar de prijs is wel een beetje pittig van dit tijdschrift. Gebreidesjaals zou de laatste 2 nummers willen kopen, maar is dan 60 euro kwijt. Nog even nadenken dus.

Inbreien wordt er ook uitgelegd, momenteel heel populair onder ervaren breisters, er was ook een heel goed artikel over sokken breien met het milieu en verstandige  advies om geen wol met plastic te kopen. 

Een advies waar gebreidesjaals al jaren naar luistert omdat zij al eeuwenlang 100% wollen sokken draagt. En verkoopt: 

https://gebreidesjaals.blogspot.com/p/handgebreide-sokken-sloffen-heren-en.html

Kousen en sokken gebreid door vakkundige handbreimachine breisters.  De voordelen van wollen sokken maken veel goed. Immers als je dat inziet, accepteer je dan ook dat de prijs meestal wat hoger is. 


Bronnen.

https://twistingtalesmagazine.com/nl/magazine04/

https://twistingtalesmagazine.com/nl/alles-over-breien/

https://twistingtalesmagazine.com/nl/magazine-06-2/

https://twistingtalesmagazine.com/nl/webshop/




Reacties

Blogarchief

Meer tonen

Populaire posts van deze blog

Wijnrode shawl, gebreid met handgeverfde wol.

Outlander breipatronen

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen.

Herfstkleuren 2024.

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.