zondag 1 april 2012

Zomersjaals, gebreidesjaals gebruikte Schoppel Zauberball, voor roze, groene, wolwitte zomersjaal met nieuw kantpatroon. Online te koop.                        http://www.schoppel-wolle.de/xt4/index.php?cat=c97_Zauberball.html

Gebreidesjaals had behoefte aan vrolijke kleuren en maakte deze sjaal van Schoppel Zauberball, kleur 2079.Vanaf nu online te koop.
Zomersjaals? soms kan het toch nog frisjes zijn in de lente, al schijnt de zon. Gebreidesjaals vind deze zomersjaal, geen roze, groene of wolwitte sjaal maar deze shawl heeft van alle 3 een mooie overlopende kleuren mix.  Die kleurencombinatie van groen,roze en wolwit, maakt dat je het bij verschillende kleding kan dragen.
De breedte is 35 cm en de lengte 1.90 cm.Het nieuwe kantpatroon voor lace, gebreid met iets dikker garen deze keer, komt van Ravelry en is van Juli Turjoman.


Zij noemde dit kantpatroon de Hardenburgia shawl, vernoemd naar  winters in het Noorden van California en een druivensoort, wat daar tegen kan. Een nieuw kantpatroon met 28 tellende toeren om 1 patroon te maken.


                                                Voorbeeld van een echte roze shawl


                                                 Heel veel  echte roze rozen van Lottum. Het rozendorp in Limburg.
Omdat Schoppel Zauberball deze wol:  Durch die Blumen als  naam erbij geeft, heeft gebreidesjaals wat bloemen: dit keer de rozen van het plaatsje Lottum opgezocht om te kombineren. Dit Limburgse dorp Lottum, een echt rozendorp, door zijn vele kwekers aldaar, heeft ieder jaar een rozen festival.               Een bed vol rozen.............

Bovenstaand een voorbeeld van wat je daar aan kunt treffen, o.a rond het kerkplein van Lottum, de markt, eigenlijk het halve met rozen versierde dorp, en het kasteel de Borggraaf . Een echte aanrader.Een feest om daar te zijn tussen tienduizende rozen in alle kleuren en kwaliteiten. Zet het vast in je agenda: 
                                                Lottum een heerlijk ruikend dorp langs de Maas.


                                          Een enorme bol van wol.. oh sorry... nee rozen......
                                                         
   Rozen festival Lottum:     10- 12 augustus 2012 is het weer.

6 opmerkingen:

Rita zei

Wow - the scarf is beautiful!
Rita

Mariette VandenMunckhof-Vedder zei

Beste Mieke,
Wat een mooie zomersjaals toon je hier! Ook de foto's van hèt rozendorp Lottum zijn erg interessant. Weet je dat ik daar in de buurt opgegroeid ben? Horst is niet ver er vandaan.
Liefs,

Mariette

bieta zei

Dziękuję za wizytę na moim blogu i przemiły komentarz:)
Od dawna podziwiam Twoje prace są piękne;)
pozdrawiam bieta

SylviaS zei

wunderschön! ♥

Karin zei

Hallo Mieke ich habe keine Worte du bist einfach Unschlagbar SSSSSSSSSSSSuuuupr deine Arbeiten .Liebe Grüße sendet dir Karin

Knitting-twitter zei

fantastic colors and the scarf is amazing..
ciao ciao Christa