Beginners breipatronen.

 




 Beginners breisteken. Breipatronen die gemakkelijk zijn en die je leren dat breien gewoon heel leuk   is. Met tegenwoordig overal grote aantal wolsoorten te koop  is er keus genoeg. 

Breien is rustgevend en je maakt iets voor je zelf en /of voor anderen. 

 En voor een ieders portemonnaie geschikt,kun je kiezen voor een wolsoort van garens van duurdere,   bijzondere en unieke of een goedkopere kwaliteit. Vergeet niet dat goedkoop vaak duurkoop is.


Een van de leukste breisteken is deze gerstekorrel beginnerssteek en niet al te moeilijk om te breien 


Het is de gerstekorrel of te wel de zaden  steek zoals de benoeming in het Engels heet, zoals in het filmpje boven. Een breisteek voor de beginner, die graag zelf een sjaal wil proberen te breien. Kijk maar eens op dit filmpje van youtube.com 

Gebreidesjaals maakte zelf , een tijdje geleden deze wollen das en het fijne is dat de shawl totaal niet omkrult.

 Je moet alleen even in de gaten houden dat wanneer je een rechte steek breit, dat je in de toer erboven een averechte steek breit. En zo om en om. 

 Maar dit is gemakkelijk te onthouden. En wie weet ga je dan steeds meer oefenen en leer je ooit een eeuwenoude traditionele Haapsalu shawl breien met een telpatroon van 23 rijen.........of meer en begrijp je ook waarom deze sjaals gebreid met naalden 3 of minder zoveel kosten als ze kosten.
beginners breipatronen breisteken breien gebreidesjaals.blogspot,.com




Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Frank Govers in Tiel ( Flipje en streekmuseum Tiel)

TV Serie Outlander patronen of breisels.

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Orenburgse bruidssjaal, abrikooskleur,