Warme wollen sjaals en dassen.

warme wollen sjaals warme wollen dassen gebreidesjaals gebreide das
Even een nostalgische terugblik naar 2013 toen de Leftie sjaal verscheen.

De leftie shawl is een ontwerp van Martina Behm die je als patroon kunt kopen van haar. Gebreidesjaals deed dat dan ook jaren geleden en draagt de toen gemaakte oranje alpacawollen sjaal dan ook met veel plezier.

Vooral omdat alpaca wol niet kriebelt (kan niet vaak genoeg gezegd worden) en er veel kleuren in verkrijgbaar zijn. Super zachte wol en heel aangenaam om mee te breien. 


In deze Coronaperiode heb je soms tijd over, want veel is er dicht, (ook minder bruiloften) 

En zeker op de winterse avonden, die nu om 4 uur al donker worden, wil je iets breien. 2 dikke biografie (NON FICTIE)boeken lezen per week (minimaal) afwisselen met breien dat is wat gebreidesjaals het liefste doet. 

Gebreidesjaals had nog mooie geitenwol liggen, destijds gekocht in Rusland !!100% geitenwol en met een mooie naturelle kleur. Daarom zocht zij er diverse andere wollen restanten bij en wordt het voor haar zelf weer een mooie lange sjaal met herfstkleuren.

Maar eerlijk gezegd duurde het bijna 2 dagen voordat ze de speciale breisteken in die sjaal weer onder de vingers had. Was een beetje lastig dus.



zie pinterest voor vele voorbeelden. Laat je fantasie maar gaan.






Als je deze shawl zoals hieronder (linker foto)draagt heb je iets wat opvalt en je kleding of veel gedragen saaie trui ook nog een opfrisser geeft. gebreidesjaals maakt hem extra lang, zodat je leuke lange slierten krijgt. Meer dan 200 steken op de naald met naalden 3,5mm





Reacties

Populaire posts van deze blog

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Bruidssjaal breien.

Frank Govers in Tiel ( Flipje en streekmuseum Tiel)

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.

Orenburgse bruidssjaal, abrikooskleur,