woensdag 22 mei 2019

Twee Nieuwe Haapsalu (bruids)shawls opgezet.

Gebreidesjaals heeft............

Twee nieuwe Haapsalu handgebreide ecru/ off white /ivoor gekleurde 
shawls opgezet. Al voor de vakantie. 
Nu tijd zien te vinden om door  te gaan.
Nog even na genieten van:
Burano en Venetië.


Nu terug moet ze weer aan de slag met emails beantwoorden en daardoor vliegen de dagen om.

2 nieuwe handgebreide kanten shawls op de naalden....
Het heeft nog geen haast... hoor.

Twee soorten garens. Ook omdat er  soms mensen schrijven aan gebreidesjaals, "ik wil wel een shawl maar het mag niet kriebelen".
Dat blijkt altijd weer moeilijk.Dit kost veel tijd.
Voor beiden kanten.

Daarom stuurt gebreidesjaals ook proefdraadjes. En koopt voor de klant op verzoek soms garen in.
Maar dan....??
de beste optie is als de klant die erg twijfelt en bang is voor wol, zelf het garen uitkiest.


Drops alpaca lace met zijde is een ragfijn garen wat wel heel moeilijk breit (het is een heel glad garen) en wat aangeschaft was in opdracht van een klant. Er werd door gebreidesjaals toen alvast begonnen. Toen even afwachten...w.s. gaat het niet door. Ook dat komt voor.

Maar de andere 2e Haapsalu shawl met het nieuwe kantpatroon van 2019 is gebreid met hele dunne en wat lichtere kidsilk. Voor de bruiden die een tint zoeken tussen ecru en wit.
Er zijn immers zoveel nuances en de kleur wit/ ecru heeft wel tientallen tussen kleuren.TEKST Bron website: DROPS garen:

DROPS Lace is een exclusief mengsel van 70% baby alpaca en 30% moerbeizijde, gesponnen tot een 2-draads garen met een ruime looplengte van ca. 400 meter per bol.
De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

DROPS Lace is kantgaren op zijn best: delicaat, fijn en superzacht, wat maakt het garen uiterst geschikt voor lichte omslagdoeken en sjaals met bijzondere en uitgebreide kantpatronen. De aangegeven stekenverhouding is zeer klein, maar de meeste kantpatronen geven een dikkere brei- of haaknaald aan om het kantpatroon duidelijker uit te laten komen. De stekenverhouding voor het kantpatroon is afhankelijk van welk resultaat je wenst en de gebruikte naalden kunnen variëren.

DROPS Lace bevat een aantal mix-kleuren. Dit betekent dat het garen wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Dit creëert een gemêleerd (mix) effect.

boven alpaca silk.
onder foto : kidsilk.
Tussendoor nog wat dromen van de mooie reis.
En als de beiden bruidsshawls of de 2  mooie handgebreide stola's voor alledag of de 2  mooie kado's voor iemand die een hand gebreidesjaal zoekt,
af zijn, zien ze er zo uit. zie onder.

Beiden te koop : abricoos kleur en camelkleur.

Geen opmerkingen: