Schapenheld. Een prachtige documentaire.




Momenteel in diverse filmtheaters in Nederland: deze prachtige documentaire van filmmaker Ton van Zantvoort uit Heesch (N.Brabant) over Schaapsherder Stijn,en zijn gezin, die door de vele regelgeving in een frustrerende wereld terecht komt.

Prachtige dronebeelden vanuit de lucht over de kudde die in schitterende zwermen ( je wordt er stil van als je het ziet)om elkaar heen dansend/draaiend /rondloopt op ons verdwijnend Nederlands grondgebied en slecht behandeld en verdwijnend heidelandschap. Helaas is het een frustrerend wereldje, waarbij politie en brandweer, zelfs Stijn sommeren na een telefoontje, de schapenpoep op te ruimen die voor een winkel ligt, na een doorvoering van de kudde door een dorp.

Hoge kosten voor de herder zelf en tegenwerkende ambtenaren en instanties. Bezuinigingen en niet geven om typisch Hollands landschapsbeheer.

Helaas eindigt het droevig, ook voor de schapen en honden.

https://www.facebook.com/schapenheldfilm/?__tn__=%2CdK-R-R&eid=ARDSQOCuqfPkZ70L95T9DUH_aYYKUDuyTU6ZzTDb6OiE5fpsstByoXYjcnMBzuX1liY-ymkGLT737XJy&fref=mentions

Voor het gezin van de schaapsherder was het heel moeilijk.  zie website van deze schaapsherder.

https://schapenheld.nl/

 en een recensie:
https://newtonfilm.nl/volkskrant-interview-ton-van-zantvoort-schapenheld/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Dikke wollen kniekousen winter 21/2022.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen