zaterdag 22 april 2017

Wol kopen in Zevenaar.


Midden in het hart van het oude centrum in Zevenaar vind je de Markt en de Wittenburgstraat. Je waant je direct een paar eeuwen terug, want je ziet dat dit een buurt is met een oude geschiedenis. Ben je de hoek bij de kerk omgelopen, zie je direct historische panden, al of niet onderhouden.....

Maar een mooie oud centrum en gebreidesjaals meent  ook wel te weten, van Rijksmonumentenzorg. Je vindt daar kasteelboerderij, de enige in Nederland. Landgoed huis Sevenaer. Dus dat was alles met elkaar, goed voor een rondkijk- dagje uit,voor ons , als gepensioneerden.Jammer van de 2 uur file.. bij terugreis.Maar  je moet er wat voor over hebben,
Gebreidesjaals heeft direct manlief gedropt in het restaurant
in het Polderhuis gelegen en heel geschikt voor bruiloften en vergaderingen/meetings en gezellige etentjes. /high tea's  met vriendinnen:
zie:
www.eet-lokaal.com


Maar gebreidesjaals zelf  is al snel door gelopen naar de winkel van dutchwooldiva, die gebreidesjaals al kende van een paar internetbestellingen en vooral van haar eigen geverfde wol en ook heel veel unieke sokkenwol (met of zonder glitter)
en altijd vriendelijke hulp en advies bij vragen.Want.........

destijds( 7 jaar geleden) aan het begin van gebreidesjaals haar leven als blogschrijfster en lacebreister waren er soms verrassingen, waarvan je achteraf veel leert.

Leuk om iemand live te zien en er even  mee te praten over onze hobby. Althans voor dutchwooldiva eigenaresse is het professioneel geworden. De mooie grote winkel geeft mogelijkheden tot breicafe en ontmoetingen. Ondernemingsgeest en hobby gecombineerd.

Grote keuze in de speciale en unieke handgeverfde (sokken)wol en wol van Lang en Onion ( zie website) Ook workshops worden er gegeven. Een ruim atelier waar de wol geverfd wordt en dit alles in een royale grote winkel in een historisch pand.


Gebreidesjaals zegt dus : ben je in de buurt ?? ga er eens kijken.Je kunt het combineren met een sightseeing door oud Zevenaar en ook het moderne centrum , waar vrijdagmiddag markt is
is ook leuk om rond te wandelen.
Vol terrasjes.
Gebreidesjaals keek haar ogen uit bij Dutchwooldiva en kocht natuurlijk weer een hoeveelheid lace wol voor mooie toekomstige sjaals.                                                      www.dutchwooldiva.nl

Jawoll magic heeft enorm veel keus.Je kunt er als je het tenminste snapt ( gebreidesjaals NIET) de prachtige papagena sjaal mee breien.
Gebreidesjaals houdt zich aanbevolen voor een workshop: papagena sjaal breien.
Want Jawoll Magic maakt daar zo een bijzondere sjaal van.

Jammer, heel mooi...... maar soms begrijp je een patroon niet,  op you tube zijn er wel filmjes, maar dat werkt voor gebreidesjaals niet.

Zie de linken:

http://www.dutchwooldiva.nl/store/index.php?main_page=contact_ushttps://huissevenaer.com/ voor informatie over de kasteelboerderij.
Helaas was daar geen eigen fruit/groente winkel te zien, waar gebreidesjaals groente wou kopen.
zoals ze dacht dat  zou kunnen, te lezen op die website.

Ga ook even naar:
www.eet-lokaal.com voor informatie voor een gezellig etentje of om je verjaardagsfeest of bruiloft daar te vieren.

Verder is de regio rond Zevenaar ook goed voor wat nostalgische Hollandse plaatjes.


http://www.panoven.nl/dagrecreatie
De oude steenfabriek ( helaas gesloten op vrijdagmiddag)
                                                     en de sterrenwacht van Zevenaar.
was helaas ook gesloten.
http://www.coronaborealis.nl/home.html

Geen opmerkingen: