vrijdag 9 oktober 2015

Lichtgrijs met ecru, Orenburgse shawl die bijna overal bijpast.Orenburgse lichtgrijze met naturel geitendons shawl. Natuurlijke ondervacht donsharen van de Orenburgse geit, superzacht en het fijnste micron garen, fijner dan angora.


De geschiedenis van de Orenburgse shawl gaat terug tot 1612. De Kozakken brachten deze aparte soort/ typische geiten mee vanuit een heel ander gebied en toen begon het fokken met deze geiten.  De wol van deze geiten groeit vanaf de herfst tot de koude winter als het in Rusland echt hard gaat vriezen.
Deze wol ademt en zorgt dat u nooit naar gaat zweten zoals bij de synthetische sjaals uit China wel gebeurt.


Omdat het steeds niet gelukt is deze Orenburgse geiten elders in Europa te laten opgroeien met het resultaat om dezelfde goede wol en onderdons te krijgen,  blijft deze Orenburgse geiten wol uniek en is het niet overal te verkrijgen.Immers de koude Russische nachten en het speciale voer van deze weidegronden, de bergen dat deze dieren eten 
maken deze dons wol uniek.

Daarnaast heb je Orenburgse geiten dons sjaals van 250 euro,elders zie je enorme dure prijzen, gebreidesjaals houdt alle sjaals betaalbaar en voor iedere portemonaie.De kwaliteit is goed tot zere goed te noemen. Ze komen dan ook van ver.
 Deze grote shawl meet: 75 x 2 meter.

Dus dan krijg je wel waar voor je geld.


Heel geschikt is deze lichtgrijze ecru  geschikt voor op een sjieke lichtgrijze jurk of op uw jas bij  andere kleuren. De warmte van de shawl en de souplesse door de zachtheid maakt dat je deze grijze stola/ shawl op verschillende manieren kunt dragen. Als  behaaglijk warme lichtgrijze , zachte warme omslagdoek,stola 
of sportief op de fiets.

 gebreidesjaals zoekt met veel aandacht en meestal met succes mooie sjaals uit die zij krijgt  door  goede kontakten. Gebreidesjaals gaat voor kwaliteit. En snelle leveringsservice voor de klant.
Lichtgrijze shawl Een warme, wollen shawl, breed en lang. Wie wil zich er niet behaaglijk in wikkelen?
Op de fiets heeft u als de shawl zo wordt omgewikkeld 
het nooit meer koud.


De mooie puntenrand maakt dat de shawl sierlijk als stola is te dragen op een feest.

Lichtgrijze sjaal gebreid met Orenburgse naturelle wol, grijze dons van de Orenburgse geiten en de 
naturelle geiten
 Dit samen in verwerkt in een  brede shawl van 75 x 2 meter. Gebreide sjaals heeft het.

Geen opmerkingen: