donderdag 31 juli 2014

Lelie van Dalen in een bruidsboeket en in een hand gebreide bruidssjaal uit Estland.

Gebreidesjaals heeft iemand in Estland gevonden, een werkelijk hele sympathieke vrouw die bereid is voor gebreidesjaals af en toe een mooie Estlandse Haapsalu shawl te breien. Gebreidesjaals wil er ook vooral
Nederland mee kennis laten maken.
Gebreidesjaals kan dit zelf ook breien en vind het een erg mooi patroon. Heel geschikt voor een mooie handgemaakte bruidsstola.En gebreidesjaals  heeft er al diverse gemaakt. Maar gebreidesjaals heeft maar  1 paar handen.( momenteel bezig met 2 opdrachten)
Deze sjaal is van merino silk en enorm zacht. Ook geschikt voor de zomer.

Een hele mooie naturel wolwitte kleur heeft deze zachte bruidssjaal.
Hierdoor komen de lelietjes van Dalen levensecht te voorschijn.
Deze sjaals is bij gebreidesjaals in diverse diktes te verkrijgen. o.a. in Nederlandse angora geitenwol en in 2 andere mooie wat dikkere Haapsalu shawls.  Allen met lelietjes van dalen er in verwerkt,wat een  prachtig symbool voor in mooie bruidsboeketten en in bruidssjaals samen.

Wat is het dan niet mooi om in de bruidsshawl dit brei en kantpatroon terug te zien ?

Deze sjaal heeft mooie opliggende nupps, die extra dik zijn. ( dus 7 x insteken met lussen ertussen)
Doordat de bruidsstola , shawl uit Estland komt en gebreidesjaals er ook een goede, en eerlijke  prijs voor betaald, immers dit soort breiwerk is nog steeds een soort van professioneel kunstbreien,
 is het een  wat duurdere shawl. Maar dit handwerk nog steeds heel betaalbaar, als je het vergelijkt met andere dure (merk) kleding.
Maar nog steeds gebreid voor een paar euro per uur.Werkt u voor een paar euro per uur ???
En nogmaals breiwerk is niet gratis, mensen.
Dit soort breiwerk kost heel veel tijd. Gebreidesjaals kan dit niet genoeg beamen. Zij heeft  contact met vele breisters vanuit Europa en Nederland en weet hoeveel tijd erin dit soort gespecialiseerd kant breiwerk gaat zitten.Als men  dit niet realiseert kan men terecht op de grote markt van sjaals die uit China komen en  met tienduizenden tegelijk van de lopende band afrollen.
Natuurlijk is deze sjaal natuurlijk niet voor een paar tientjes te koop. Dit is prachtig vervaardigd handwerk van een kwaliteit  van  hoog niveau.. Schitterend mooi gemaakt met grote en royale afmetingen.
Dit boek gaat over meiklokjes, ofwel Lelietjes van Dalen breipatronen en wel beschreven door D. Fischer die Edith Haller interviewt. En  in dit boek al lezend, lees je over  levensgeschiedenis: vertellend van Estlandse schoonmoeders, gevluchte Russische familie naar Duitsland en een enorme liefde voor het kantbreiwerk.

En speciaal voor het Lelie van dalen patroon. Een patroon zo geschikt voor bruidsstola's.
Dit Estlands brei en kantpatroon is al oud en heel geschikt voor mooie kanten bruidssjaals. gebreidesjaals heeft  vele bruidssjaals nu op voorraad en als het weer wat kouder wordt, zijn deze bruidsshawls enorm geschikt om even om te slaan in de kerk of buiten op het tuinfeest.


En houdt de bruid niet van lelies van dalen, dan kan ze altijd nog een rozen patroon kiezen.

Ook dat kan gebreidesjaals breien.

Geen opmerkingen: