maandag 30 juni 2014

Louisa harding, Grace Hand beaded. Blauwe shawl in wording.

Gebreidesjaals kreeg mooie strengen luxe garen binnen. Een alleraardigste klant die al eerder 7 sjaals kocht bij gebreidesjaals had dit mooie blauwe garen aangeschaft. Louisa Harding garen staat voor luxe wol  en bijzondere garens. In dit geval garen met kralen.
Als dauwdruppels hangen zeaan de blauwe draden, met de hand er in aan gebracht. Het garen komt uit Italië en  in Turkije worden de kraaltjes eraan gebracht. Natuurlijk om de loonkosten te besparen.
Zig zag links en rechts hangen de kralen aan de blauwe draad. De blauwe draad bestaat uit 31 % merinowol. 31 % zijde,
30 % glaskralen en de rest ter versteviging iets van polyester 8 %. 

Op een streng zit maar 67 meter en het garen is best kostbaar. Ik denk :ongeveer  12 euro per streng. Maar soms kun je op het wereldwijde web wel aan  een aanbieding komen of een sale.

Heerlijk vindt gebreidesjaals het, als de klant weet wat ze wil. En ook al aangeeft met welk garen er gebreid moet worden. Dat scheelt voor gebreidesjaals zoveel zoek /internet /emailtijd. Wat betreft kleurkeuze en smaak en wensen voor een hand gebreide sjaal  is het altijd zo persoonlijk.
In dit geval werd het gewenste patroon ook mee gestuurd. Het was een geschreven patroon  voor een blauwe shawl, die niet zo breed hoefde te worden.
Gebreidesjaals heeft dit geschreven patroon eerst omgezet in een schema.

En na het maken van ook een proeflapje kan aan de blauwe Louisa Harding shawl begonnen worden.
Dan zijn we dus al even flink van tevoren voor de klant bezig geweest.

Geen opmerkingen: