maandag 12 mei 2014

Haapsalu designerskleding van Kristina Viirpalu.Bruidsjurken modern van uiterlijk gemaakt met traditionele oude Estlandse breipatronen.


                                               Traditionele bruidsjurk van Haapsalu gebreide kant.

Een schitterend handgemaakt  breiwerk die heel veel uren telarbeid vraagt. Toch zulke sommige jurken wat ouderwets overkomen, maar gelukkig zijn er genoeg jonge ontwerpers die dezelfde  traditie gebruiken. Haapsala kantpatronen, schitterende breipatronen, kanten dunne sjaals.Mooie kantpatronen erin. Typsch herkenbaar als breiwerk uit Estland.

 BRON:  http://www.kvcouture.eu/about/

Kristina Viirpalu is een jonge Estlandse designer met een achtergrond van traditioneel breiwerk uit Estland, beter bekend met de Haapsalu shawls.

Kristina Viirpalu komt uit een familie met een lange geschiedenis bij het afstemmen van traditioneel breiwerk en het vertalen naar kleding/ couture met een moderner uiterlijk, speciaal geschikt voor bruidskleding en avondkleding.Haar moeder en oma hadden hun eigen atelier sinds 1950.
Ze studeerde af als choreograaf van de Tallinn University, studeerde technisch ontwerp en de technologie van kleding in de kleding-en textielindustrie faculteit van de Tallinn University of Applied Sciences.Kristina is momenteel een student van juweelontwerp in de Tallinn Art Academy.
Kristina creëert moderne kleding voor vrouwen met behulp van traditionele vaardigheden en natuurlijke materialen. Strakke lijnen en sterke vele kleuren zijn kenmerkend voor haar stijl.
De collecties bestaan ​​voornamelijk uit unieke stukken - haute couture avondjurken, cocktail jurken, jassen, pakken en handgebreide bruidsjurken geïnspireerd door de traditionele Haapsalu shawl, ook geborduurde panty's en kousen en panty's met design patterns.
Naast de collecties creëert Kristina individuele ontwerpen in opdracht. Haar klanten behoren onder andere de First Lady van Estland en verscheidene leden van het Parlement.
bron: website www.kvcouture.eu

Gehaakte bloemen op een moderne avondjurk.
Links de fuchsia kanten handgebreide avondjurk van een idol in een talenten jacht.
                                      Taart en Haapsalu sjaals, voor beiden mag je gebreidesjaals wakker maken.

Bruidsjurken in allerlei soorten, alles met traditionele kantpatronen afkomstig uit Estland.
 Haapsalu kantpatronen, gebreidesjaals herkent ze. Intensief breiwerk voor de gevorderde breister.

 BRON:


                                   http://www.kvcouture.eu/about/weer een traditioneel voorbeeld en onder ene modernere versie, anders vertaald:

Een beige zwarte combinatie. Van Kirsitina Viirpalu
Dit zou Koningin Maxima heel goed staan.

Grijze avondjurk met weer traditioneel uit Haapsalu Estland, met hele bekende uit Estland afkomstige kantpatronen.

De Haapsalu kantpatronen uit het boek :""Pitsilised Koekirjad" zijn hier regelmatig toegepast en komen goed tot zijn recht in deze zacht pastel grijze avondjurk van gebreide kant.


Mocht u dit mooi vinden , en is designers kleding wellicht te duur. Gebreidesjaals heeft diverse mooie kanten sjaals met Haapsalu kantpatronen erin verwerkt, te koop.

 Deze pastel roze wol zijden Haapsalu sjaal is daar een mooi voorbeeld van.


1 opmerking:

Angel-Smile zei

Hello Mieke,
so was schönes habe ich noch nie gesehen, ist fantastisch was man alles machen kann!!! Mit Deine Schals und Tücher wäre das kein problem ein schönes Kleid zu machen. Ist doch eine super Idee.
Viel Freude wünsche ich Dir noch und einen schönen Tag
alles Liebe
Brigitte