vrijdag 28 maart 2014

Weddingringshawls, Shetland shawls of Orenburgse bruidssjaals , sjaals voor een onvergetelijke trouwdag.
bron google, you tube,Sumburgh collection.

Weddingringshawls, bruidssjaals, trouwsjaals die door een trouwring kunnen.

Een eeuwenlange traditie. Alleen Shetlandse kanten shawls en Orenburgse shawls van geitendons kunnen door een trouwring. Allen handgebreid, maanden handwerk en gebreidesjaals heeft ze.

Gebreidesjaals heeft al veel bruiden van allerlei leeftijden blij gemaakt en wekenlijks komen email aanvragen binnen, al resulteert het natuurlijk niet altijd (na lange emailwisseling en uitleg) tot een aankoop. Er gaat veel tijd in zitten.
Maar gebreidesjaals steekt graag veel uren  in het juist en uitvoerig beantwoorden van deze emails. Immers een toekomstige bruid heeft veel aan haar hoofd.
Langskomen mag ook;op afspraak ! (is soms heel gezellig!!he L.T.) want gebreidesjaals werkt al  47 jaar 25 uur per week als receptioniste  en moet haar vrije tijd goed verdelen.

                                                                    Dank je !L. voor de foto.

Dit bovenstaande filmpje over bruidssjaals, en weddingringshawl vond ze op youtube en sluit goed aan bij het volgende verhaal.Gebreidesjaals had van de week de foto's toegestuurd gekregen van deze bruid, die de weddingringshawl als speciale ceremonie op haar trouwdag had toegepast.
De Orenburgse weddingringshawl, gekocht bij gebreidesjaals, werd door de bruidsmeisjes en familie aangedragen.

En dan gaat hij door de trouwring.
Een mooi symbool toch!

en ze schreef mij:
Hallo Mieke, 
Helemaal vergeten jouw nog een foto te sturen! Terwijl ik de sjaal zelfs nu nog steeds met veel plezier draag. Heerlijk product heb je!
Ik heb weinig foto’s met de sjaal want het was prachtig weer (ook hebben wij geen traditionele trouwreportage gehouden). Dus hoop dat je er voldoende op ziet. Daarnaast heb ik ook een foto meegestuurd van hoe wij de sjaal tijdens de ceremonie hebben gebruikt voor de ringen. Hebben we veel reactie op gehad omdat het zo leuk was. Kinderen waren ook tezamen met de sjaal in de hand binnengekomen. 
Het was een prachtige dag! We genieten er nog steeds van J 
Lieve groet,
L.T.
Gebreidesjaals heeft vele soorten bruidssjaals en weddingring shawls en in vele kleuren .

Geen opmerkingen: