dinsdag 10 december 2013

IJslandse wol Einband ,Lettlopi, gebreidesjaals smulde van alle kleurtjes bij.....Létt Lopi
Einband lopi heeft meer meters op de bol dus geschikter voor kanten shawls
en Lettlopie is wat dikker.

IJslands handels merk IJslandse schapen.

( bron: tekst en fotos zijn van google en van breienwolwinkel zelf)

IJslands breigaren in tientallen kleurtjes. Gebreidesjaals ontdekte deze winkel en webshop in het hoge noorden van ons land. Hier kun je smullen als een kind in de snoepwinkel, wat een hoeveelheid aan kleurtjes van  heerlijk warme schapenwol zijn daar beschikbaar.
Voor iedereen is wel een mooie en passende kleur verkrijgbaar.
De wol uit IJsland van een heel goed en bekend merk, is hier verkrijgbaar in 2 verschillende diktes. Wat een keuze. Hier kun je kiezen uit vele modieuze  IJslandsewol kleuren. Hoe meer keuze hoe meer vreugde.
Ook van andere merken is hier veel wol voorradig.

                      Het land van vulkanen en uitbarstingen 
een  verhaal uit NRC:

http://www.nrc.nl/inbeeld/2011/05/29/in-beeld-uit-nrc-next-week-21/#foto1
Einband lopi 225 meter op een bol van 50 gram dus voor een kanten sjaal die royaal is, heeft u 5 bollen nodig.
Wat een kleuren en zo betaalbaar. gebreidesjaals wil er graag mee breien, maar heeft nog zelf meer dan genoeg voorraad.Dus heeft ze een wolaankoop stop. Wilt u wel zelf graag hiervan een shawl dragen? Dan kunt u een sjaal laten breien.Door gebreidesjaals en u kiest zelf de kleur.

Einband

Deze IJslandse wol is afkomstig van het robuuste IJslandse schaap. Een heerlijk warm, ademend, waterafstotend garen, verkrijgbaar in diverse diktes en vele kleuren.
Naalddikte: 2,5-6 mm
Samenstelling: 100% IJslandse wol
Steekverhouding: 15-30 st = 10 cm
Looplengte / Gewicht: 225m / 50g

     
Merk : Istex 
Nog vrij nieuw in Nederland is het IJslandse Istex. Van de wol van de bekende IJslandse schapen worden prachtige natuurlijke garens gemaakt. In de zomer grazen de schapen in de ruige, uitgestrekte IJslandse natuur.
De wol wordt verwerkt met gebruik van uitsluitend duurzame energie. Bij het verwerkingsproces worden bovendien zo min mogelijk chemicaliën gebruikt, waardoor de wol zijn natuurlijke structuur behoudt.
Deze garens zijn uitstekend geschikt voor authentiek uitziend breiwerk.
We zijn blij dat wij U deze prachtige garens kunnen aanbieden.

ZEGT: deze shop.Houdt u meer van glitter?

Ook Phildar strass light, een leuke keuze, voor de feestdagen.
In verschillende kleuren verkrijgbaar en voor een sjaal heeft u 5 bollen nodig.Voor een grotere nog een extra misschien. Een schitterend flikkertje erin, Phildar strass light ,voor de feestdagen en verkrijgbaar in
zwart, blauw,beige, camel en grijs. Gebreidesjaals heeft nog de aubergine versie in huis.( 2 bollen voor een kleine sjaal)  Zie hieronder de foto en ze liggen nog te wachten....Voor de liefhebber.
Geen opmerkingen: