zondag 16 juni 2013

Nogmaals Tilli Tomas, garen met kralen en glitter, wol en zijde , een luxe uitstraling en een rationeel verhaal.

Hoera !de postbode is geweest en bracht dit mee uit Duitsland.

Prachtige strengen Tilli Tomas garen , mooi strak opgerold, ligt het te roepen :ik ben zo mooi!
Zulk garen wil je toch in allerlei kleuren?
Tilli Tomas symphony lace. Gebreidesjaals heeft de close-up stand geprobeerd van de fotocamera en zal dit in de toekomst meer doen.
Dank zij www.passionforyarns.com kreeg ik nog wat meer informatie over deze wol, met zijde en kralen en glitter. 

Tilli Tomas heeft projecten in India, waar ze de wol in kleine dorpen laat verven door de mannen en de vrouwen zorgen dan weer voor de kralen in het garen. Roept deze informatie misschien wat argwaan op, als je leest dat het weer in dat werelddeel gehaald en gemaakt wordt? En frons je de wenkbrauwen, doordat er hierdoor weer veel vervoer voor nodig is?

 Tilli Tomas zorgt voor zelfhulpgroepen en centra  aldaar en zorgt dat ongeacht het aantal werk, de vrouwen een vast loon krijgen, zodat er een hulpgebaar is tegen de armoede.
Natuurlijk is die daar niet helemaal uit te bannen. En je moet je dan ook wel bewust van zijn, dat je op moet letten. Immers in de kleding industrie gebeuren vele droevige toestanden, waar we regelmatig over lezen,
 ( kinderarbeid en zeer slecht betaald dag en nacht dwangwerk)


Het garen is een 63 % kidmohair, 10 zijde en 18 % nylon, 9 % wol. Het goud of zilver in de garens zijn hetzelfde die in de sari's verwerkt worden.Het is een lust om naar te kijken.
Het is een wat geborsteld mohair, naar keuze van de door jou uitgekozen wolkleur, met diverse kleuren kralen, om de paar meters  rocailles erin, en het glanzende zijde erbij in de draad maakt dat het geheel een luxe uitstraling heeft.

Gebreidesjaals heeft al in 1 uur werk, 1 streng  lace garen afgerold.De streng zit goed  verpakt, gescheiden op 2 plekken op 4 diktes, met een andere draad, die goed vast zit aan het begin en einde van de streng. Dus het werd geen warboel bij het ( vermoeiend ) opwinden.

Dit  Tilli Tomas lace garen moet je natuurlijk niet ruw behandelen , want gebreidesjaals zag wel dat het flitterdun  zilver  is wat er tussen zit. Maar zo een sjaal draag je niet als je de tuin gaat doen, dus we houden het luxe.

Gebreide sjaals heeft eerst nog een Debbie Bliss party angel  sjaal af te maken en bericht u later of proefjes met dit garen. Gebreidesjaals denkt dat dit garen een rustig kantpatroon nodig heeft, daar  de kraaltjes  en schittering op verschillende plekken zullen verschijnen.

Persoonlijk denkt gebreidesjaals dat dit Tilli Tomas garen in een andere kleur  met contrasterende kralen erin ook mooi zal zijn. Maar ja, je moet wel de portemonaie willen trekken.!

1 opmerking:

Dinkelhexe zei

Das ist wunderbares Garn. Es sieht aus wie Engelhaar.
Liebe Grüße, Renate