maandag 25 februari 2013

Latest fashion in shawls, bourette silk yarn ,Bourette zijde gebreidesjaals zoekt altijd verder naar mooi garen en kantpatronen.


Bourette zijde.......
Latest fashion in shawls.... Iedereen draagt graag iets modieus, om zijn of haar  outfit op te fleuren. De een kiest voor stof, de ander soms voor ( mijn) exclusieve handbreiwerk. Daarom vertelt gebreidesjaals graag over latest fashion in shawls , haar plannen en over door haar gekochte wolletjes.
Bourette zijde, donker groen, bruin ,zacht grijs roze en donker grijs, gebreidesjaals vond dit in haar voorraad en zoektocht naar  bolletjes katoentjes om iemand blij te maken. Dit is bourette zijde, voelt aan als katoen en heeft een wat onregelmatige draadoppervlak. De textuur van de draad is zo.
Bourette zijde is een sterk moerbei zijdegaren en kan veel vocht absorberen, zonder nat aan te voelen.


Het is  koel in het dragen en zacht aan op de huid en wordt vaak verwerkt in sportkleding.  Zo een soort van draad geeft dan ook door de samenstelling ervan,een beetje een boucle effect.

Er zouden mooie sjaals uit kunnen komen...... Gebreidesjaals bewaart dit maar voor wie wil........een gebreidesjaal van Bourette zijde is dus ook mogelijk. Ben je allergisch voor wol dan is dit een mogelijkheid en o.a. een van de vele webwinkels heeft het te koop. Mijn garens hierboven op de foto zijn erg geschikt voor kantbreien. Dus dun garen.
http://www.eco-lana.be/nl/products-page/zijdezachte-garens/zijde/

1 opmerking:

Lisette Eisenga zei

Dat ziet er prachtig uit! Ik hou van die textuur en die natuurlijke tinten. En bedankt voor je tip op mijn blog :)