vrijdag 17 februari 2012

Schoppel Zauberball, gebreidesjaals toont nieuwe collectie.Iedereen kent Schoppel wolle, en de Zauberball is ook al een tijdje bekend. Gebreidesjaals had deze wol wat maanden geleden gekocht en deze wol bestaat uit 75 % wol en 25 % polyamide. De wol geeft spannende kleurovergangen ( er zijn verschillende kleuren te koop) en dat geeft je steeds een verrassend resultaat op. Het is natuurlijk wel zo dat als je met 2 bollen breidt (bijna 900 meters zijn er opgegaan) dat je met die kleurovergangen wat afwachtend spelen moet. Gebreidesjaals lukte het wonderwel om aan het begin en eind hetzelfde kleurstrook  te creeeren. Wel met een 3e bol. Anders was het niet gelukt omdat dit garen eigenlijk bij gebruik van een 2 e bol spiegelbeeld eerst moet worden afgerold.

Deze sjaal is aubergine van kleur met zwarte en hele donkere overgangen, waar je goed moet kijken , en ziet dat het blauwig is.


                                                      Vroeger nam men het breiwerk schijnbaar mee naar
            buiten op afspraakje? gebreidesjaals houdt werk en prive gescheiden
                                                   En heeft het daarom extra druk
 De aubergine shawl is 45 breed en 2.45 cm lang. Dus een een hele grote gebreide sjaal, die je royaal kunt omwikkelen.
( zie nieuwe sjaal te koop/ nieuwe collectie pagina)

 Gebreidesjaals heeft meer Schoppel Zauberball liggen , o.a. diverse kleuren en verheugt zich op de laatste aangekochte  oker geel/ bruine kleuren versie. (gekocht bij www.wolhalla.nl)
 Schoppel Zauberball is er ook in de lace versie. Dan kun je echt met 1 bol een shawl maken, maar let op ! het is echt heel dun 

De geel bruine versie ontdekte ik pas recent op een Duitse site, ik wist niet dat hij bestand, ik vind het ene prachtige kleurenmix.

Gebreidesjaals drinkt en rookt niet...... maar is wel een garen verzamelaarster.....! 

Geen opmerkingen: