donderdag 5 januari 2012

Gebreidesjaals maakte een gebreide sjaal met Haapsalu kantpatroon, beige wollen kanten lace sjaal met een echt luxe kanteffect.Beige wollen gebreide sjaal , stola  met Haapsalu kantpatroon. 
Handwerk en kantwerk. Echte lace, een van de vele mooi gelukte gebreide sjaals.

En sjaals zijn van alle tijden.... Deze dame draagt niet bepaald een  beige wollen gebreide sjaal  met kant patroon maar toch is dit een mooi plaatje van lang vervlogen,  zeer modieuze tijden.
Gebreidesjaals heeft ook een paar spullen van vervlogen tijden.

Het  groene olielampje stond vroeger op een bergzolder bij een tante. Als kind vond ik het al prachtig.


 Het boek vond ik bij een rommelmarkt 20 jr. geleden. Het is het land van Rembrand door C Busken Huet.
Een studie over Noord Nederlandse beschaving in de 17e eeuw. Met prachtige platen van Erasmus, Simon Stevin, Constantijn Huygens, Joost van den Vondel.

Haapsalu  blaadjes kantpatroon,  het is waar :gebreidesjaals maakte er al vaker een gebreide sjaal van. Omdat dit gewoon heel mooi is.  In dikker wol en dunner wol. Het kan bij allebei de wolsoorten heel goed als kantpatroon gebruikt worden. Bij dunner is het echt een gebreide lacesjaal en bij dikkere wol heeft u een mooi kantpatroon in een warme wollen gebreidesjaal

Gebreidesjaals maakte dus voor iemand deze beige wollen sjaal op verzoek. Het was met de beige wol van de klant zelf. Men wil gelukkig weer vaker een  met de hand gebreide sjaal, het mocht een kanten sjaal worden met het door mij voorgestelde  Haapsalu blaadjes kantpatroon.

Gebreid met dit keer hele dunne wol. Het was een hele grote klus, maar gebreidesjaals had gelukkig wat dagen vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Deze gebreide wollen sjaal is een echt ragfijne beige wollen sjaal of stola geworden.
 Het is dus lace en kant en  vergeet niet: ouderwets en zeer langdurig handwerk is hier wat de klok slaat.  


Er werd mij eens gevraagd: heeft u wat omaatjes op de bank zitten: Nee!!!!gebreidesjaals zit zelf  uren en uren te breien op de bank!
5 opmerkingen:

Rosine zei

Wunderschön!
LG Rosine ♥♥♥

handmade zei

Wat een prachtige sjaals brei je heel mooi

stardust zei

What a beautiful shawl! Your knitting sense is perfectly lovely! The soft lavender one in the header is exquisite.

Yoko

Conny's Cottage zei

Wat kan jij goed brijen.Het is een prachtstuuk.Erg mooi.

grotjes Conny

Celeste zei

Salut Mieke,
Bonne et heureuse année 2012.
Merci de vos visites et commentaires durant l'année passée.
Félicitations pour ces merveilleux châles.
À bientôt.Celeste