dinsdag 20 december 2011

Gebreidesjaals mocht met alpacawol breien, resultaat: een warme wollen alpacashawl, een grote alpacawollen sjaal die niet allergisch is,heel warm en isolerend.

Warme wollen alpacagaren  sjaal. afmetingen 47 cm x 2.18 cm.
Met Haapsalu kantpatroon.

Het verslag van een alpacawollen shawl .Gebreidesjaals mocht breien met alpacawol om een royale alpacasjaal te maken en dat  is iedere keer weer een verrassing bij het resultaat.  Zo warm is dit alpacawol en zichtbaar mooi wollig en vooral niet allergisch, kriebelt niet en zeer isolerend en behaaglijk. De alpaca's hebben weer een prachtig resultaat gegeven, en deze natuurlijke wolwitte kleur van deze wolwitte alpacashawl is onbehandeld  en wat zo leuk is dat de wol er tijdens het breien er anders uit ziet. ( wat gewoner) En zo een welverdiende verrassing geeft ( na al dat stevig doorbreien van gebreidesjaals)  na de alpaca wasbehandeling.


Hier een detail  van het patroon gebruikt bij dit  breien met  alpacawol.


Wassen van alpacawol vereist even een aparte was behandeling. Lauwwarm water. Handwas.Goede wolwasmiddel gebruiken is belangrijk. Geen wasverzachter gebruiken. Is ook helemaal niet nodig!
Na het 2 x wassen van deze alpacasjaal door gebreidesjaals en opspannen van het alpaca breiwerk van alpacagaren, heb je iets unieks  in handen wat zalig zacht en heel mooi pluizig is. Deze alpaca wollen sjaal zal zeker jaren lang veel warmte geven. Breien met alpacawol doet gebreidesjaals graag, ook omdat het wat dikker is en dus sneller gaat.
Een mooie afwisseling t.o.v. het breien met het veel dunnere kantgaren.
Deze natuurlijke wol van alpaca's  is verkrijgbaar in zwart ,camel, bruin en ecrukleur.
In overige webwinkels is natuurlijk van een ander merk ander alpacagaren  w.s. nog veel meer kleuren beschikbaar.

Gebreidesjaals heeft ook nog een zwarte alpacawollen sjaal te koop van dit garen. ( zie verkooppagina)
Hoe deze bovenstaande  alpcawollen sjaal eruit zag VOOR het opspannen , laat gebreide sjaals graag zien.Voor het opspannen en het wassen zag de sjaal er zo uit.
En hieronder showt gebreidesjaals de alpacawol in 2 stadia. Boven aan op de foto ,ongewassen, zoals het eruit ziet tijdens het breien met alpacawol.
Onder aan op de foto de alpaca wol gewassen en heel mooi van kleur ( heel veel schoner , want de wol is op de bol wat natuurlijker van samenstelling)nog te koop:
een dikke warme en niet kriebelende zwarte alpacashawl.
 zie bij interesse  mijn verkooppagina.

Geen opmerkingen: