woensdag 30 november 2011

Norwegian wood , de film van het boek van Haruki Murakami, en de das van de hoofdpersoon in die Japanse film.

Verzoek: Een lange wolle das , net als  van de hoofdpersoon uit de Japanse film Norwegian wood.

Gebreidesjaals kreeg het verzoek een lange wollen das na te breien uit de verfilming van het boek van de Japanner Haruki Murakami. Het is uit de film ""Norwegian wood" 
Het boek , dat ook zo heet, is een bestseller in Japan.


Het verhaal gaat over de terugblik van een volwassen persoon op zijn studententijd,met daarin zijn onmogelijke  liefde voor 2 vrouwen. De een is een emotioneel type met psychische moeilijkheden en de ander is een levendiger type. Daarbij speelt de zelfmoord van een ander persoon, ook een vriend, een rol in hun gezamelijke vriendschap. Een indringend boek over liefde , onvermogen in  verliefdheid en groei naar volwassenheid.


Gebreide sjaals vond na lang zoeken de juiste kleuren in Drops Karisma. Op het internet las zij over problemen met het vinden van de juiste kleuren. Immers de wol is in Japan vervaardigt. In Amerika is er een hype geweest om deze das na te breien.

Gebreidesjaals heeft de das 2.10 meter gemaakt en de kleuren zijn redelijk goed geworden ,in samenspraak met de aanvrager overeengekomen. Het is een 100% wollen lange das geworden. Blijft altijd het aantal draadjes van de wisselende kleuren Drops Karisma kleuren a.d. zijkant. Om de 10 cm waren het er 8 stuks  om weg te werken. Tel maar na.

Gebreidesjaals gaat het boek van Haruki Maurakami zeker lezen. De film is niet meer in Nederland te zien, maar w.s. wel al op DVD te koop.Of misschien in filmhuizen.Geen opmerkingen: