zondag 8 mei 2011

Blauwe alpaca shawl, donkerblauwe sjaal van gebreidesjaals, nachtblauwe stola met lacepattern, kantpatroon, deze sjaal is klaar.

De nachtblauwe alpaca shawl, deze donkerblauwe sjaal, stola is klaar!!

Zoals beloofd, hou ik u op de hoogte van de vorderingen van de donkerblauwe alpaca shawl of stola. Dit filligran dunne draad van de grote alpaca klos geeft een  prachtig lacepatroon en een schitterend effect met dit kantpatroon. Vooral in deze donkerblauwe , nachtblauwe kleur. De  blauwe draad is zo dun dat je denkt dat je er mee moet naaien. Maar wij kant breiers, weten daar  wel  raad mee. Natuurlijk weegt deze sjaal ws. heel licht, ik denk onder de 40 gram.
Het was heel veel tel werk. Deze sjaal meet ongeveer 45 x 175cm.
De sjaal die gebreidesjaals weer af heeft, ligt nog even een paar dagen te drogen. En dames alpaca wol stata bekend om dat het niet kriebelt. Dus ben je allergisch voor wol, verdiep je dan even met google in de alpaca eigenschappen.


Maar nu is hij klaar.

Ik brei niet de hele dag, soms maak ik graag een mooi rondritje door de Betuwe of de bollenvelden en dan kom je leuke fotografische plekjes tegen. Thuis  dan het blauwe breiwerk met kantpatroon even weggelegd . Even  later werd dit de bovenstaande sjaal. (nog beschikbaar)voor info zie te koop pagina.

Wilt u nog iets weten over deze sjaal, u kunt mij altijd vrijblijvend inlichtingen vragen.
Dit kantpatroon van deze zomersjaal was ook al   mooi in de gele linnen sjaal ( zie verkoop pagina) maar dit donkerblauw, lace garen, zoals een  donkerblauwe spijkerbroek kleur blauw ,vind ik zelf ook erg mooi geworden.

6 opmerkingen:

Celeste zei

Salut,
Une vraie oeuvre d'art, vous avez vraiment des doigts de fée.
Avec quel numéro d'aiguilles avez vous tricoté?
c'est si fin...

Amitiés Celeste

Antonia zei

Erg leuk om je bij mijn volgers aan te treffen Mieke. Wat een prachtige sjaals maak jij en de presentatie vind ik super! Fijne week gewenst, groetjes Anja

Friko zei

An absolutely breathtaking piece of work. Beautiful, quite beautiful.

qm zei

wat een pracht van een sjaal.

Gods Little People zei

Mieke, you must have the patience of the Gods to make such a time consuming beautiful creation. It's so light and fairy like and the colour is briliant. Amazing.
P.S. I've written a memo note to myself about the shawl - so I will get back soon!

Angelsdoor * Penny zei

Hello
First I would like to thank you for following my blog.. I am honored..
This scarf is without a doubt the most beautiful work I have seen.. You are very talented.
Blessings,
Penny