alpacas in allerlei soorten, leuke dieren met grote ogen, geven heerlijke zachte NIET allergische reactie gevende wol

Alpaca's: alpacawol, alpaca wollen sjaal, alpacasjaaltje? alpaca kantensjaal? Een goed idee.




Vandaag was ik Hapert, alwaar een grote alpaca show was. het zijn fascinerende dieren, die in verschillende kleuren en rassen vertegenwoordigd zijn. De alpaca is familie van de cameliden. Je kent de lama, guanoco, vicuna en de kameel. Zuid Amerika is het land waar ze vandaan komen, ook vanuit het Andesgebergte in Peru en Chili en Bolivia. Duizenden jaren geleden gaven deze dieren al hun prachtige zijde achtige wol aan de mensen. Zij zijn ongev.1 meter hoog en wegen tussen 50-70 kilo. De diverse soorten Alpacas geven ook verschillende soorten wol. Dikkere wol of kortere wol of een soort van dreadlocks. Zij schijnen ook heel mak te kunnen worden en ik zag gisteren dan ook enkele alpacas heel rustig poseren voor mijn kamera en als ze je aan kijken, ben je verloren.



De kwaliteit van alpaca wol is te vergelijken met Cashmere of mohair. De kleding van alpaca wol is waterafstotend en je hoeft niet bang te zijn voor allergieen. Dat is bij schapenwol voor veel mensen wel het geval. Zodat men altijd snel roept": ""oh nee, ik kan niet tegen wol.!!""Echter alpaca wol is zo zacht en je wordt er niet allergisch van. Als je kijkt naar de prachtige kleuren van de alpaca wol van b.v. Drops alpaca, dan hoeft een mooie kantgebreide sjaal niet al te duur te worden. Er zijn 52 kleuren bij Drops Alpaca. zie http://www.garnstudio.com/ en de diverse internetwinkels.



De alpacas zijn vriendelijke dieren, teder en intelligent en gevoelig van aard. Je kunt ze gemakkelijk iets aanleren. Ze kunnen 15 tot 25 jaar oud worden bij een goede en juiste verzorging.
 Ze eten gras hooi en brokken met vitamine en mineralen. Informatie/Tekst komt van http://www.alpaca-ranch.nl/

Ik heb van Drops alpaca wol deze aubergine/roze sjaal een tijd geleden gebreid, hij voelt heerlijk zacht en  warm aan, als ik weer wat meer tijd heb, ben ik van plan ook de 2 groene kleuren  (foto beneden)  uit te gaan breien tot een mooie kantsjaal. Wordt vervolgd.
Deze Drops alpaca wol is in 52 kleuren te verkrijgen. Zie http://www.garnstudio.com/ of bij http://www.tantejanna.nl/

waar ik het garen gekocht heb.

Populaire posts van deze blog

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Dikke wollen kniekousen winter 21/2022.

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen

UITVERKOOP, HOGE KORTING.