De geschiedenis van mijn sok.

de geschiedenis van mijn sok_ Jonah Falke_gebreidesjaals.nl


Gebreidesjaals verslond dit boek in 3 dagen. Het gaat over de familie Falke. Ja, die van de gebreide sokken. Inmiddels een wereldbekend merk. Er bestaan zelfs sokken van Lamawol, die zij  heel uniek,maken. De schrijver Jonah Falke is een ware woordkunstenaar, in staat om alles heel boeiend en in een eerlijk overkomende verteltrant te beschrijven. Hieronder een samenvatting. Ook in Oss is een familie Falke bekend. In het boek wordt dit vermeld.

"In het Duitse stadje Schmallenberg te Sauerland begon de familie Falke – behorend tot de oudste adel van Europa – ooit sokken te breien. Ze werden er wereldberoemd en uiteindelijk steenrijk mee. Jonah is de laatste erfgenaam van de familie, de stamhouder, van de arme tak welteverstaan. Zijn voorvader liep van Sauerland naar Nederland om zijn geluk te beproeven. Zijn nazaten werden soldaten, molenaars en conciërges, leidden geen grootse levens. Aangespoord door zijn oudtante, die vreest dat de familie zal uitsterven als hij zich niet voortplant (‘Je hebt een opdracht in je leven, jongen!’) en de memoires van zijn opa, gaat Jonah op zoek naar zijn voorouders. Welke bloedlijn zou hij precies voort gaan zetten? Een reis langs nog levende familieleden die hem via oostelijk Nederland naar New York, Canada, Berlijn en uiteindelijk Schmallenberg brengt. Onderweg vertelt iedereen zo zijn eigen versie van de waarheid en blijkt achter de ogenschijnlijk keurige familie een geschiedenis van sadisme en geweld schuil te gaan". Bron: beschrijving van het boek.

Naast gewone goede sokken van het merk Falke kun je bij hun ook persoonlijk hele speciale sokken bestellen. Dus bij hen kun je de duurste sokken van de wereld kopen. Namelijk, sokken gebreid met  vicuñawol.   Bron: "In Alphen aan den Rijn is een paar sokken verkocht voor 860 euro. Volgens de verkoper is het het "duurste paar sokken ter wereld".De sokken zijn gemaakt van de zeer fijne en zachte vicuñawol. De vicuña behoort tot de kameelachtigen zoals de lama's en alpaca's. De dieren zijn zeldzaam en leven in de extreem koude omstandigheden van het Andesgebergte in Bolivia en Peru"

"Eén keer per jaar mogen de beesten gevangen worden en uit het nekje wordt dan de wol geschoren", zegt verkoper Emma-Bo van Vliet, eigenaresse van Inge Beenmode in Alphen aan den Rijn".

 kosten. 860 euro per paar.De geschiedenis van mijn sok Jonah Falke gebreidesjaals.nlBronnen:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.

Sophie Digard haakwerk.

Roze, fuchsia.

TV Serie Outlander patronen of breisels.

Schapen en Wol Europa: boek B.Stikkers.