Schapen en Wol Europa: boek B.Stikkers.


Schapen en wol boek B.Stikkers gebreidesjaals.nl

Gebreidesjaals mocht weer werken aan het breien van heel veel kleine proefjes van 2 dozen met  60 stuks gebreide schapenwolsoorten. Handgesponnen door Janneke Plomp. 

https://onlineviltschool.nl/live-met-wolkol/

Een bekende spinster met veel liefde voor echte schapenwol.

Gebreidesjaals zocht eerst bij het pakken van de wol, alle bijbehorende rassen/ foto's op in het boek "Schapen en wol Europa" en daarna werd er stevig door gebreid. Zo leuk om de verschillende wolsoorten door je handen te voelen gaan. Wat een warmte geven ze en wat hebben ze elk mooie naturelle (LET OP !! ONGEVERFDE!!) kleuren. Zoveel schapenrassen die al duizenden jaren bestaan. Gelukkig komt er steeds meer waardering voor de Nederlandse schapen  en zijn er vele mensen bezig om goed hergebruik te vinden en nieuwe bestemmingen te geven aan schapenwol.

https://www.hollandswolcollectief.nl/


Namen zoals Britisch Texel, Gestricke Elna, Racka, Shetland, Flevolander,Varnland Victoria enz. komen er voorbij.

Het gaf gebreidesjaals veel breiplezier om met deze nieuwe, MET DE HAND GESPONNEN schapenwolsoorten te breien. Ze komen vanuit heel Europa.  Inmiddels heeft ze er honderden gevoeld gezien en bewonderd. De een wat zachter dan de ander. En weer een ander schapenras levert wat glanzendewol. Ook zijn vele schapen soorten met zacht overlopende kleurtinten. Zo puur en naturel. Waarom zou je anders willen?

Schapen en wol boek B.Stikkers gebreidesjaals.nl

Echte wol liefhebbers willen graag weten waar ze mee te maken hebben en dan is het boek van Betty Stikkers een goede raadgever.

https://www.hetschaap.nl/product/schapen-en-wol-in-europa/   

En uitleg overgenomen uit boek B. Stikkers:

Dit boek beschrijft vele schapenrassen in Europa. Elk ras heeft een eigen pagina met de geschiedenis van en informatie over dit ras. Per ras wordt informatie gegeven over de wol zelf (technische details over de vezels) en over het spinnen en vilten ervan. Dit alles rijkelijk voorzien van foto’s.

Schapen en Wol in Europa beantwoordt o.a. de volgende vragen:

  • Welke landen waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wol en de verspreiding van de rassen?
  • Hoeveel schapenrassen zijn er eigenlijk?
  • Wat is wol precies?
  • Welke eigenschappen heeft wol en waarom kun je er niet allergisch voor zijn?
  • Waarom geeft wol warmte af bij opdrogen?
  • Hoe kun je aan de wol zien of een schaap ziek is of een tekort heeft?
Schapen en wol boek B.Stikkers Schapenwol naturelle wol gebreidesjaals.nlSchapen wol B.Stikkers boek Europa gebreidesjaals.nl

Breien met breinaalden 3 tot 8, zoveel soorten en diktes zijn er. Gebreidesjaals heeft er veel mee gebreid en heeft nog enkele warme schapenwollen sjaals te koop. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.

Sophie Digard haakwerk.

Roze, fuchsia.

TV Serie Outlander patronen of breisels.