Draag wol.


Draag wol gebreidesjaals.blogspot.com wollen sjaals handgebreidesjaals gebreidesjaals
                                           DRAAG WOL.

Terwijl gebreidesjaals bezig is met een mooie wollen groene tweed omslagdoek en moet wachten op extra lange 60 cm breinaalden, gezien de hoeveelheid steken daarvan nu 430 geworden is, zocht zij naar gegevens om nog eens fabels over wol te ontkrachten.  Gebreidesjaals zegt al lang : draag wol.

Wol dragen? Men denkt vaak dat wol kriebelt. Echter, dat is niet altijd waar. Draag wol. Wol is een  natuurlijke vezel, dat betekent dat het ademt en als het zijn dienst heeft gedaan en wordt weggedaan, zoals vaak met kleding gebeurt, waar men op uitgekeken is, is het weggegooide kledingstuk niet belastend voor het milieu.

Draag wol wollensjaals gebreidesjaals gebreidesjaals.blogspot.com
alpacawol is hypo allergeen en kriebelt nooit.
Wol is duurzaam en zeer sterk. Ook na langdurig gebruik blijft  een vest gebreid met wol erg mooi.
De natuurlijke elasticiteit van de wol zorgt dat het mee rekt met de drager en na het dragen weer in zijn oorspronkelijk vorm terugkeert. Even hangen in de mist  of buiten in de frisse wind en de wollen shawl is weer helemaal schoon.
Draag wol wollen sjaals gebreidesjaals.blogspot.com wollen omslagdoeken
Merino wol.  Wol is ook antistatisch. Daardoor wordt het niet zo snel vuil.  gebreidesjaals  zegt ook al jaren : d r a a g wol, draag wollen sokken. Heerlijk warme voeten krijg je en niet onbelangrijk: je voeten blijven veel langer fris. Wol reageert op je lichaamstemperatuur en houdt je warm als je het koud hebt en vermindert de hitte van de zomer als je het warm hebt. Het vermindert dus je lichaamsvocht in de zomer. Draag wol. Wol helpt je dus ook koel te blijven. Draag wol, je kunt wol het hele jaar dragen.

En ben je zo iemand die meteen  gaat gillen: wol kriebelt? probeer een kledingstuk van wol eens langer dan 5 minuten te dragen en het warm te laten worden, voordat je zegt , het is niets voor mij.

Orenburgse geitenwol. Gebreidesjaals zegt het weer: draag wol. Zelfs een kanten wollen stola  en extra grote wollen geitencashmere sjaal van Orenburgse geitenwol, die licht en luchtig als echt kant eruit ziet
geeft net zo veel warmte als een dikke en groffe wollen sjaal. mail mij bij vragen : 

mieke.ten.haaf@planet.nl



 Gebreidesjaals zegt het : Draag wol.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Breien met hondenhaar.

Outlander breipatronen

TV Serie Outlander patronen of breisels.

Sophie Digard haakwerk.