Vanmorgen in de Volkskrant.


foto:bron Krant: de Volkskrant 30 dec.2019.

Vanmorgen stond er dit artikel in onze krant. Dus dat was leuk !
Het blijft al tientallen jaren een discussie punt: wat mag breiwerk kosten. Wat wil men betalen, wat is het verkeerde verwachtingspatroon van sommigen? Hoe ziet Nederland het handwerk. Wat zijn de meningen. Grote opkomst in breigroepen, die komen en gaan door de jaren heen. Een handwerk wereld die opkomst en neergang kent. Wolwinkels die komen en gaan.
Ineens weer een grote opkomst door het internet.
Mensen die eenzaam zijn gaan bij een breigroep of willen als een echte toekomstige designer breien leren in een workshop.En dan moeilijke breisteken onder de knie proberen te krijgen. In een stad als Amsterdam heb je gauw een zaaltje vol. Immers in Amsterdam daar gebeurt alles.
Ook breilessen voor beginners zie je overal.

In sommige landen wordt het traditionele kantbreiwerk wel gewaardeerd en stijgen de prijzen van handbreiwerk enorm. Een Haapslau shawl kost in Estland ook 140.-- 150 euro.
Mensen die dit niet snappen zullen het nooit begrijpen.

 gebreidesjaals schrijft al 10 jaar over Haapsalu breien. Nederlanders denken soms dat breien   voor   oma's is of gratis kan.. Waarom toch?
Speciaal fijn kantbreiwerk is een breikunst die niet iedereen kan.

Vooral vond gebreidesjaals dit artikel leuk, omdat gebreidesjaals de mensen kent in het Nederlandse breiwereldje. En niet schroomde om in het verleden en ook nu nog mensen te  helpen. Zoals gebreidesjaals altijd nu nog, veel voor wolwinkels heeft gepromoot. Of er over schrijft in haar blog om speciale merken wol en kleuren wol onder de aandacht te brengen.

Het blijft bijzonder en gebreidesjaals is er blij mee,
dat er altijd ook mensen opstaan die dit mooie kantbreiwerk  en de breikunst waarderen.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/breiers-zijn-de-schaamte-voorbij-ik-ben-niet-je-oma-en-ik-brei-mooie-dingen~b144a125/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F&fbclid=IwAR0UC2rX6DhtOibzs5RkpunFHGXU1JkozmFeShmAyJwjHsDcoUPDLeXqt6M



Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Gebreide bruidssjaals voor de winterbruid.

Bruidssjaal, myrtle leaf, Victorian lace today, het verhaal gaat verder over het breien van een wolwitte Rowan kidsilk haze kanten sjaal voor de bruid.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen