Kinderen breien leren.

bron: weareknitters.com

Kinderen breiles geven.
dit is echt heel belangrijk.
                                                            bron foto: weareknitters.com

Breien voor kinderen.

Gebreidesjaals vraagt bij deze even aandacht voor het volgende.
Het is belangrijk dat onze kinderen ook enkele handwerkvaardigheden leren. gebreidesjaals weet het:niet iedereen zal daar staan bij te juichen. Er zijn natuurlijk altijd moeders die niet van breien houden.Of het te druk hebben met hele andere dingen.
gebreidesjaals probeerde vroeger al een buurmeisje aan het breien te zetten. Bij gebrek aan eigen dochters, had zij daar toen echt heel veel zin in.
Maar gebreidesjaals trof er net een, die dat niet durfde en/of helemaal niet wilde.

Het was een gemiste kans in gebreidesjaals haar ogen.

Immers breien is een activiteit die de cognitieve vaardigheden, maar ook de fysieke vaardigheden verbetert. Kinderen kunnen dit al op hele jonge leeftijd aanleren en zij zullen trots zijn op wat ze kunnen maken.Ze zullen hun breiwerkstuk aan iedereen laten zien.
Ook goed kunnen communiceren, als een zeer belangrijke eigenschap, is in deze kinderbreilessen heel goed te leren.
Oefenen en inzicht krijgen in materialen, en de blijdschap als het breiwerkje af is.

Er zijn zoveel mooie garens en kleurenhoeveelheden voor handen.
Ook kunnen kinderen, door het zitten in  een handwerkgroepje betere sociale vaardigheden leren. Door elkaar te helpen en de belangrijke vragen te kunnen stellen bij een probleem in het breiwerk.

Immers in een groep met kinderen die breiles krijgen zullen zeker nu ook wel EN jongens EN meisjes zitten.Heerlijk toch ! om met elkaar dit te oefenen.
Steeds meer mannen en ook kent gebreidesjaals jongens,die hiervoor kiezen en graag breien en sommigen bereiken veel in dit wereldje. b.v. https://arnecarlos.com/

En de meer wat extremere:https://www.westknits.com/
Niet te vergeten bestaat dit ook ( net als vroeger)

Kijk eens hier:

https://youtu.be/miY8PlNZewc

https://www.kunstkade.nl/aanbod/mode-textiel-en-visagie/38

schoolbreien.nl


Kinderen die breiles krijgen, beoefenen hun motorriek en nonverbale communicatie.
Ze voelen en leren over kleuren, draden, textuur, vezels en breipatronen. Met gemakkelijke breisteken beginnen deze kinderen op breiles en men bereikt al snel een leuk resultaat . Fijne motoriek is belangrijk.Breien leren kan een hobby geven waar ze in hun latere leven altijd op terug kunnen vallen.
Waar zeker weten ook de kinderen die breiles krijgen,trots op zullen zijn, is dat ze door met iets kleins te leren breien al leuke dingen kunnen maken.

Vergeet niet, dat ook het aanleren van een goede concentratie bevorderlijk werkt in hun verdere leven.Het is ook bewezen dat breien het brein rust geeft.

Fijne motoriek oefenen en met een nauwkeurig te maken en aangeleerd niet te moeilijk breipatroon, bereiken ze op een heel wezenlijk ander gebied, interessante resultaten.
In hun latere leven kunnen ze die weer heel goed gebruiken.  Immers de jong geleerde en geconcentreerde coördinatie tussen zien en maken, is zeer bevorderlijk voor hun hersenontwikkeling

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.

Frank Govers in Tiel ( Flipje en streekmuseum Tiel)

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.