Alpaca's gezien bij Riverforelands in Wamel.


                       Heb je even tijd?
     "Luister eens naar ons https:// riverforelands.nl  alpaca verhaal !

Gebreidesjaals van vandaag in Wamel. Een uniek stukje Nederland aan de Waal, Het Land van Maas en Waal. waar je jezelf in een wereld waant van tijdsstilstand. Je denkt aangekomen te zijn in een buitengebied van lang vervlogen tijden. Een groen landschap dat al eeuwenlang ongewijzigd lijkt.
Stilte,rust en ruimte met een in de verte liggend weids en met aan weerszijde
breed zand ""strand"" hebbende oevers, opdoemend in de verte als Laag rivierlandschap.


Hoge weggetjes, hoge dijkjes, slingeren weer naar smalle afdalende weggetjes en in de verte zie je de nog steeds stromende rivier de Waal.  Dan gaan je gedachten  onwillekeurig over naar: "Herinnering aan Holland:"ik zie brede rivieren door oneindig laagland gaan " Van onze bekende dichter Marsman.Ter verfrissing van onze schoolkennis: zie:
                             https://nl.wikipedia.org/wiki/Herinnering_aan_HollandEen typisch Hollands landschap met dijken en hoog en laagte verschillen,  ter bescherming van de rivieren die vroeger nog wel flinke overstromingen gaven, waarin hele dorpen verdwenen. En in dit landschap mocht gebreide sjaals getuige zijn van het scheren van de alpaca's van Riverforelands in Wamel. Dit ras waarmee zij met succes fokken : deze Alpaca's heten Huacaya's en gebreidesjaals was weer erg onder de indruk. Wat een aparte dieren en wat een mooie vacht. Ze kijken je nieuwsgierig aan. gebreidesjaals weet dat ze kunnen spugen, maar nee hoor, deze zijn bijzonder aanhankelijk en zitten rustig te wachten op hun bezoek aan de Australische "" kapper""
En wat leuk is: in Wamel bij Riverforelands hebben ze speciale 
alpaca's waarmee je kunt wandelen: Bruine vacht, leuke kapsels en grote bruine ogen, wit/ naturel en diep zwart. Met een geinteresseerde blik op je gericht.Gezonde  uitstraling, vreemde lange ondertanden en een zeer nieuwsgierige blik op je gericht. Het is een hele specialiteit om dit ras goed te fokken en

https://www.Riverforelands.nl behaalt dan ook op nationaal en internationaal gebied, hoge prijzen voor hun mooie foklijn.


Kijk eens op hun website voor alle informatie.

De eigenaresse gaf een goede uitleg over het wel en wee van het runnen van hun bedrijf en de hoge kwaliteit aan fijne wol van hun alpaca's. De foklijnen die vooruitgang brengen in het ras en de fijnheid van de wol.Je hebt zoveel diverse soorten wol en de fijnheid is belangrijk. Ook de babyalpaca wol is heerlijk in draagcomfort en zachtheid. Gebreidesjaals heeft er diverse shawls van gebreid.


Alpaca wol kriebelt niet en is zeer warm. En vooral ontzettend zacht in het aanvoelen op de huid. Het is hypo allergeen. Wil je eens wat anders, hou de website van Riverforelands in de gaten. Je kunt daar een ook een huifkartocht en
groepswandelingen boeken.  Dus wandelen met alpaca's en er ook wat eten (op afspraak) en er een leuke familie bijeenkomst houden. Wandelen met alpaca's ; je gaat dan met de groep door de uiterwaarden heen van De Gouden Ham, aan de Waal  Ieder die dit wil, krijgt een alpaca om uit te laten.

                                    zie voor informatie:https://www.riverforelands.nl/Recreatie.html

                                  of voor aanschaf van een alpaca misschien?                                 https://www.riverforelands.nl/Verkoop.html

neem niets impuslsief, want zo een ras heeft veel zorg nodig.

https://www.alpacafarms.nl/artikel/wat-je-moet-weten-over-lichaamstaal-en-de-opvoeding-van-alpaca%E2%80%99s


                      https://www.alpacafarms.nl/artikel/over-de-vincuna-en-guanaco


En dan het scheren. Een vak apart, die door de speciale Australische alpacascheerder werd gedaan. Gelijk ook meteen naar de pedicure en de tandarts.Ter bescherming van het dier en de scheerder worden de poten even vastgebonden, maar hun kop rust op een kussen en het gaat zeer snel. Het is even spannend voor een alpaca als het voor het eerst gebeurt en ze laten zich dan ook duidelijk horen. Maar het is ook wel ontzettend leuk om te zien hoe snel het gaat en hoe dik de vacht is, die ze dragen. Eeuwenoud gebruik  is het werken met wol en het fokken van dieren en  toch nog steeds zo up to date.het heeft zich zo bewezen. ALPACA WOL is 100% het beste wat je kunt dragen. Werken met eerlijk materiaal, is puur, niets geen synthetische spullen uit CHINA, maar 100% naturelle wol. Of het nu in Peru gebeurt of hier in Nederland.


 Die wol wordt uiteraard later gesponnen door ervaren spinners en ook machinaal elders.
 Het spinnen in Nederland is namelijk onbtaalbaar geworden. Maar er zijn genoeg vilters en artiesten die werken met vilt en hobby spinsters die graag de alpacawol kopen. Daar heeft gebreidesjaals dan weer niet zo veel verstand van. Ieder zijn eigen hobby.
Even een alpaca optillen.
En het leuke is, de dieren zijn na hun jas kwijt te zijn geraakt, veel blijer, opgeluchter en relaxter, zegt hun eigenaresse M. Engels. Ze zijn zo blij dat het aan hun kuddegedrag te zien is,


Het kleintje gaat er bij zitten. Het is zijn eerste zicht op dat zijn mama naar de scheerder gaat.

                                                        Tot de volgende keer!!!

En hebben jullie  als viltster, breister spinster belangstelling voor hun wol?
Hou dan hun facebook pagina in de gaten. Die is altijd up to date bijgehouden. zie:

https://www.facebook.com/Riverforelands/?hc_ref=ARSQwHTlmgCMpM2ilSrOq-O7M7CLzskaaOK1m31-JgWFVqsHxisu7PzjRdOBHRJKztM&fref=nfEn de website van https://riverforelands.nl 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.

Sophie Digard haakwerk.

Roze, fuchsia.

TV Serie Outlander patronen of breisels.

Schapen en Wol Europa: boek B.Stikkers.