zondag 27 december 2015

Breien met Aade long, garens uit Estland.

                                       Aade long garens komen uit Estland.

http://www.yarns.ee/tooted_en.html

Werken met Aade long lace garens, een mooie zachte overlopende kleurenpalet van ecru /grijs en okergeel. Zachte kleuren hebbende wol en een mooie blaadjes Haapsalu breisteek, voor een sjaal van ongeveer 50 x ... ?? ( wordt vervolgd)

De Aade long garens komen uit Estland, ze voelen wat stevig aan, maar na het wassen in een goed wolwasmiddel,wordt dat al heel veel minder en heb je een mooie zachtere sjaal. De wol is milieuvriendelijk en de Estlandse fabrieken staan garant voor eerlijke wol.
Gebreidesjaals zou er graag naar toe willen , maar diegenen die dat weten te vinden, gaan er zelf heen en organiseren helaas geen handwerkreizen.

Wat zou het leuk zijn als iemand met die Estlandse kennis dat kon organiseren : handwerkreizen naar Estland en alles bezoeken wat daar te zien is, Haapsalu shawls de musea en de wolfabrieken en de leuke winkeltjes.


nog te koop! driehoeksjaal.

Wat zo fascinerend is dat de kleuren van  Aade long lace  zo mooi in elkaar overlopen, geen simpele streepjes, zoals sokkenwol heeft, wat in mijn opinie het breiwerk wat goedkoop er laat uit zien,
maar zachte subtiel in elkaar overlopende kleuren.
Gebreidesjaals heeft verschillende strengen wol destijds gekocht bij Astrids dutch obsessions in Zwolle, en heeft nog verschillende kleuren liggen.

http://yarnstreet.com/yarns/aade-long/aade-long-8-2-blue-thomas
http://www.astridsdutchobsessions.com/scripts/prodList.asp?idcategory=81&curPage=4&sortField=sku

Geen opmerkingen: