zaterdag 28 maart 2015

Brei kunst.

Brei kunst, dat is wat gebreidesjaals denkt als ze al deze handgebreide kleding op de  foto's op het internet ziet. Het zijn breikunst bruidsjurken, allemaal stuk voor stuk met de hand gebreid. Ware brei kunst.Eeuwenoude breipatronen en van moeder op dochter overgenomen tradities zijn vandaag de dag nog zeer modieus te noemen(en exclusief voor u gemaakt) te dragen.

Gebreidesjaals waagt zich er NIET aan: aan gebreide bruidsjurken!
Wat een werk! wat een passen en meten om het zo te krijgen dat het mooi valt. Want immers een hand gebreide bruidsjurk zoals in Estland vaak wordt gemaakt door zeer vaardige breisters zoals:

http://liinarees.blogspot.nl/  valt onder BREIKUNST.

Dit zijn allemaal echte schitterende creaties.Zie hieronder.Deze andere Estlandse bruidsjurken jurken,gevonden met google zijn ook stuk voor stuk elk
echte jurken van breikunst.
gebreidesjaals vindt het prachtig.

Deze breikunst in de vorm van een grote en lange hand gebreide rode stola/ feestsjaal is wel bij gebreidesjaals te koop.

Deze breikunst gebreide kanten rok misstaat echt niet op een feest of bruiloft.

gebreidesjaals zou het niet kunnen, brei kunst jurken breien voor die ene belangrijke huwelijksdag, de grote dag van de bruiloft. Meters en meters aan breiwerk.
Wat een tijd kost dat!
Maar ze kan u wel hele mooie shawls leveren, groot en breed en lang. En met de hand gebreid. In diverse kleuren, ook op bestelling. Er is veel op voorraad, omdat gebreidesjaals wil dat er veel keuze is.

Deze Estlabndse bruidssjaal is ook breikunst.. toch!
Een prachtige naturel gekleurde kanten handgebreide rok ( Van een Russisch blog)
Weer een prachtige bruidsjurk met de hand gemaakt van Estlandse makelij.       
deze handgemaakte breikunst jurk hieronder,( jaren 1960)  doet wat gedateerd aan, maar is ook echt handwerk, gebreid door een liefhebber van wol , geduld , vaardigheid en kunstgevoel te vervaardigen met 2 breipennen.
Dus ook:
 vintage breikunst kan mooi zijn. Een handgebreide vintage bruidsjurk is nu nog wel te verkrijgen, denk dan wel aan enkele duizenden  euros.

Geen opmerkingen: