dinsdag 21 oktober 2014

Textiel - Naaldkant, Kloskant. Museum Sijpesteyn in Loosdrecht.


Gebreidesjaals was een paar dagen weg, ter gelegenheid van een speciale verjaardag. Wat hebben wij genoten van de mooie omgeving aan de Vecht. In de provincie Utrecht. Gebreidesjaals was o.a in:

                                                  http://www.sypesteyn.nl/

30 juni - 26 oktober 2014

Kant op stand

Deze zomer toont Kasteel-Museum Sypesteyn in samenwerking met de Landelijke Organisatie Kant Kunst stukken uit de kantcollectie in relatie tot de familieportretten. In vijf museumzalen kan het publiek het geschilderde kant vergelijken met hetzelfde kant in het echt.
Bezoekers die van kant houden, moeten zich als regel tevreden stellen met de geschilderde kanten kragen, mutsen en linten in de familieportretten. Van Sypesteyn verzamelde wel kant,maar dit kwetsbare materiaal wordt niet in de vaste presentatie getoond. Bij het verzamelen van kant gold voor Van Sypesteyn overigens ook het noblesse oblige. Het destijds meest bijzondere stuk van zijn kantcollectie stond hij af aan het Rijksmuseum. Dit object, destijds beschouwd als een 17de-eeuwse kraag van reticella, werd eind vorige eeuw 'ontmaskerd' als een latere samenstelling uit oude fragmenten, een beetje zoals het kasteel zelf.
Voor deze presentatie is ook deze voormalige kraag van het Rijksmuseum terug in Sypesteyn. Nu niet meer als topstuk van de nationale kantcollectie, maar als historisch voorwerp met een interessant verhaal.
Het bezoek aan de tentoonstellingen binnen wordt gecombineerd met de rondleiding door de vaste collectie. De tentoonstelling buiten kan op eigen gelegenheid worden bezocht.
bron: website museum Sypesteyn.

in Loosdrecht.
                                                             http://www.sypesteyn.nl/
                                                             http://www.sypesteyn.nl/


Kasteel Museum Sijpesteyn in Loosdrecht heeft talrijke mooie  en kostbare serviezen  in haar verzameling 
en je kunt op die lokatie ook trouwen. Heel geschikt voor een bruiloft en daarbij ook een prachtige grote tuin.

1 opmerking:

Willy zei

Wow, wat een prachtige reportage over het kasteel en de tentoonstelling. Dank je wel!