zaterdag 5 juli 2014

Tussah zijde shawl, werkelijk een droom, zo aangenaam zacht is deze shawl.

Gebreidesjaals heeft een (1) uniek stuk  Tussah zijde shawl te koop. 


Het is een ongelooflijke ervaring om deze sjaal te voelen toen hij klaar was.

Koel, en zo zacht, behaaglijk, en werkelijk aangenaam op de huid. Zijde is dus erg geschikt voor allergische mensen. Deze wol witte naturel kleur is heel erg goed  toe te passen, als feestsjaal, maar natuurlijk  ook als bruidssjaal.                                                             Tussahzijde van www.wol-uniek.nl Wat zijn de voordelen van zijde?

Zijde is zowel sterk als elastisch en kan veel vocht opnemen (tot 40%) zonder dat de stof vochtig aanvoelt. Het beschikt tevens over iso-thermische eigenschappen waardoor het bij warm weer koel aanvoelt en bij koud weer juist behaaglijk warm. Zijde is weinig gevoelig voor schimmels en motten.


De shawl is natuurlijk een luxe shawl en de prijs is niet echt goedkoop. Maar deze shawl is werkelijk heel erg bijzonder mooi.

De afmetingen zijn : 60 cm lang en 170c m in de breedte. Je kunt wel stellen:
Bron : google:
  • zijde voelt warm aan
  • zijde is kreukherstellend
  • zijde is glanzend en soepel
  • zijde is zeer fijn en goed vocht opnemend
Zijde en allergie:
Mensen die allergisch zijn voor wol, kunnen vaak wel zijde verdragen en kunnen daardoor toch een goede warmtebescherming bereiken.

Zijde is prettig voor de huid en heeft kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van wol. Zijde heeft een groot vermogen tot vochtopname (wat minder dan wol) en biedt een goede bescherming tegen een wisselend buitenklimaat. Zijde ventileert goed en neemt afvalstoffen op.

Ten opzichte van wol heeft zijde nog extra kwaliteiten, nl. een grote treksterkte, het kan aangenaam koel aanvoelen en het kan naar verluidt ook een gunstige uitwerking hebben voor talloze klachten (bijv. migraine, eczeem en spanning).
1 opmerking:

Mariette VandenMunckhof-Vedder zei

Lieve Mieke,
Weer een heel mooi exemplaar is het geworden!
Lieve zomergroetjes vanuit Georgia/USA,
Mariette