zondag 27 oktober 2013

Wollen shawls, wolwitte shawls, creme, roomkleurige handgebreide wollen sjaals of ecru,wolwitte stola'sWolwitte sjaals zijn naturel van kleur, er kan onderling verschil van tint in zitten, maar het blijft een prachtige neutrale kleur.


Hierbij krijgt u van mij een  link uit de krant Metro.

http://www.metronieuws.nl/mode/wondermateriaal-wol-moet-meer-erkenning-krijgen/SrZmjy!3aMhLKxm9mqM/

zie artikel onder.Naturelle wolwitte of creme kleurige sjaals of wollen stola's kunnen wondermooi zijn, vooral als ze ook nog handgesponnen en gebreid zijn met originele traditionele kantpatronen. 
Gebreidesjaals kocht uit enthousiasme van een heel ervaren en kunstige breister uit het buitenland, waar zij een  leuk kontakt mee heeft, deze 2 wollen sjaals roomwit, wolwit, ecrukleur.
2 stuks in verschillende grote en royale maten. Gebreidesjaals zou de wolwitte stolas's zelf willen houden, maar maakt er liever een ander blij mee. 

Die andere moet dan wel een echte liefhebber zijn. Dit breiwerk verdient heel veel meer waardering. Het is en blijft natuurlijk "vechten" tegen de concurentie van synthetische sjaals die per maand met tienduizenden van de fabieksbanden afrollen. Je kunt dit niet met elkaar vergelijken.
Je moet dit voelen, handgesponnen en prachtige gebreide kantpatronen gemaakt van mooie naturelle kleurige  garen. Dit moet je in je hand hebben en dan zul je  inzicht krijgen.

Gebreidesjaals zag websites , waar acryl sjaals uit Vietnam en China voor 1,4 euro per stuk, doorverkocht worden. Natuurlijk is het de bedeoeling dat de Europese groothandel die met duizenden tegelijk aankoopt. Helaas kunnen we er hier in de Westerse wereld dan wel zeker van zijn, dat er in de 3e wereld heel veel mensen in trieste werkomstandigheden voor ons , hele lange uren voor ons aan het werk zijn..

Een klein stukje besef en begrip voor deze soms onmenselijke situaties  kan geen kwaad. Tenslotte is er ook nog veel kinderarbeid.

Gebreidesjaals koopt af en toe van zeer ervaren breisters handgemaakte unieke kunstwerken, een andere naam is hier niet voor. Dit heeft zijn prijs. U bent niet voor een paar tientjes klaar. Maar u heeft dan wel een mogelijk toekomstig erfstuk in handen , wat indien u dit wenst door vele generaties gebruikt kan worden als b.v. doopkleed.
Roomwitte kleur is bij vele kleding een gemakkelijk  bijpassend accessoirebreien..... eeuwen geleden........ deden we het al. Kunstige patronen worden van moeder op dochter doorgegeven.

Deze sjaal  is ook geschikt als wat dikkere bruidssjaal en is bijn 1 meter breed en 190 cm. lang. Ook geschikt als doopkleed. Maar gewoon dragen in het dagelijkse leven... kan natuurlijk ook.

Of als plais op de bank om je 's avonds heerlijk mee te omhullen, Kortom dan is het ook een sierraad voor uw interieur.
sjaal 7.
Een wollige wolwitte roomkleurige detailfoto.

een detail van sjaal 7.
.
Wolwitte sjaal 7. Deze is iets creme witter dan sjaal V.

Allergisch???????
Bent u echt allergisch voor wol, dan kunt u alpaca wol nemen, want wederom met gerust hart adviseert gebreidesjaals dit. Gisteren kreeg zij weer een email van de allergische vriendin die met plezier een 2e wol test deed. En nogmaals : alpaca wol kriebelt niet en geeft geen allergische  reactie. Er zijn verschillende diktes in alpacawol te koop en ook vele mooie wolwitte ,naturelle kleuren.


                                                           sjaal V.

Geen opmerkingen: