woensdag 23 oktober 2013

Vintage breiwerk, vintage breien en leuke vintage modellen, opnieuw nagebreid en te koop bij diverse kundige bloggers en schrijfsters.


http://www.skiffvintageknittingpatterns.co.uk/vintage-knitting-patterns-blog/

Gebreidesjaals heeft altijd bewondering voor mensen die hun breihobby om kunnen zetten in professie. Boeken erover schrijven, de geschiedenis van het breien uitpluizen en prachtige reportages maken over het verleden. Met daarnaast veel feitenkennis hebben over vintage breien.
Gebreidesjaals vond enkele hele leuke bloggers, die echt interessant zijn om te bezoeken.
http://http://www.justcallmeruby.blogspot.nl/


Dit 2 e blog is ook een heel interessant blog, het is  iemand die veel boeken heeft geschreven en daarbij mooie foto's maakt van oude vintage breimodellen, ze opnieuw heeft gebreid en daarbij ook de nostalgische, typische rond de oorlog in de mode zijnde kapsels weet na te maken.
Ineens heeft het weer wat.  Het heeft wat glamour dat vintage.

Wie wil niet zo een leuk badpak?
Met pijpjes uiteraard.


http://eoswetenschap.eu/artikel/de-krimpende-geschiedenis-van-het-badpakHet is beslist niet tuttig! Schitterende heden ten dage genomen foto's met  mooie oude vintage breimode. Gebreidesjaals vindt vintage breipatronen , opnieuw nagebreid en daarom die vintage kleding altijd erg leuk staan bij de jeugd, die tegenwoordig weer veelvuldig en graag vintage draagt en waarvan ook vele vintage liefhebbers  in de wereld  over bloggen. Leuk om naar te kijken.
Al vindt gebreidesjaals dat als je een maatje meer hebt, beslist goed en kritisch  moet kijken of een (zelf) gebreide trui je nog wel staat.
Gebreidesjaals waagt zich er zelf niet meer aan met maat 40.

En wil je kijken hoe de jeugd hiermee omgaat:

Ook heel leuk om naar toe te gaan het Tilburgs textielmuseum.
Alwaar met de nieuwste technologie ook weer heel wat studentes afstuderen in ontwerpen van modern breiwerk.


www.textiellab.nl/nl/actueel/illusions-knitwear-meets-technology

 En tot slot weer een foto die u hopenlijk een glimlach kan geven.........want .... een dag niet gelachen......is een dag niet geleefd.


En dat breien goed is om de gedachtes te verzetten is al langer bekend!

Geen opmerkingen: