maandag 30 september 2013

Debbie Bliss angel, een mooie lila kleur aan kidsilk voor een royale omslagdoek:gebreidesjaals is bezig met opdracht voor een lila,lichtpaarse shawl.

Hierboven staan op verschillende pagina's alle informatie die ik U over alle mogelijke beginvragen kan geven, als u interesse heeft. 
U kunt daar alles vinden. (elk hoofdstuk even aanklikken)Breiend meisje.
 Dit schilderij trof gebreidesjaals aan in het Russell- Cotes art Gallery & Museum in Bournemouth. (Zuid Engeland) Een heel fascinerend huis, gebouwd voor een echpaar dat Russel heette. Een huis dat een onvergetelijke indruk maakte, qua ligging, kunst en interieur.

Voor meer details of foto's zie mijn hoofdstuk Reizen op dit blog.


of  het museum zelf: www.russellcotes.com 
                                 Theodore Gerard. Een 19e eeuwse Belgische schilder 1829-1895.

 bron :http://www.langhamgallery.com/artist/theodore-gerard
Door dit huis, die een blik gaf op een rijk verleden, een huis,een woonomgeving voor de upperclass, met uitzicht op zee en vol verzamelde kunstwerken, ( door het echtpaar Russell dat de hele wereld over reisde verzameld)  te bezoeken,  werd deze ervaring  voor mij  op de vakantiereis naar Zuid Engeland een van de vele mooie genietende uren voor mij.


Nu, weer terug in het heden, en weer thuis....gebreidesjaals is bezig met een  grote driehoeksjaal van Debbie Bliss angel, een prachtige lila kleur.  De lila stola, lila shawl zal zeker bijna 190 /2 meter breed worden. Dat vermoed zij. Wachten  tot het blocken achter de rug is.
Momenteel staan er al bijna 260 steken op de naald, dat heeft het gevolg dat je van 10 uur 's morgens tot half 2 's middags maar  5 cm gebreid hebt.
Dus even  snel naar buiten , de zon in en een foto schieten van de Debbbie Bliss lila kidsilk shawl in wording.
Een lila omslagdoek of lila stola, die zeker weten ook mooi zal staan op een feest of bruiloft.

1 opmerking:

Karin zei

Hallo Mieke immer wieder schau ich mit Bewunderung auf deine Filigrane Arbeit Toll was du da machst. Herzliche Grüße Karin