zaterdag 2 maart 2013

Lily of the valley, Muguet, Maiglockchen, Meiklokje,Lelietje van dalen, ideaal voor bruidsboeket en bruidssjaals, lentesjaals.


Bijna Lente? Lelietje van Dalen, Muguet, Maiglockchen, Meiklokjes, Lily of the valley. Gebreidesjaals denkt dat er vele mensen zijn die van deze witte bloemetjes houden. Vooral omdat ze vaak met velen zijn. Deze bekende tuinplant, groeit goed in de schaduw en vermeerdert zich gemakkelijk voort. Deze plant is familie van de lelies.Hij verspreid een heerlijke geur, en in mei verschijnt hij volop in de tuinen. Helaas is hij erg giftig. Dus ouders let op uw kinderen! Het is een schattig bloemetje, wat geschikt is als kantpatroon voor bruidssjaals en als bloem in bruidsboeketten ( Hij is  bij gebreidesjaals uit de tuin verdwenen, maar dat gaat snel veranderen)

                                                               bron tuinadvies.Bij gebrek aan lelietjes van dalen , meiklokjes op 1 maart, in de verwaarloosde tuin van gebreidesjaals, toch wat sneeuwklokjes gevonden en die voor de foto gebruikt in een Lelietjes van dalen opstelling.
Is het trouwens Lelietje van dalen of LelietjeS van dalen?

Wilt u ook een handgebreide kanten shawl met dit patroon kunt u kiezen uit vele kleuren Drops kidsilk of het wat duurdere Rowan kidsilk en uiteraard  is er nog Debbie Bliss, Grignasco, Lanagrossa silkhair, Austermann ,ITO sensai garens enz. Er is genoeg keus om de juiste kleur te vinden voor een mooie bruidssjaal of lentesjaal.


                                 Deze wolwitte wol zijden gebreide bruidssjaal, kantenshawl met lelietjes van dalen
                                                   kantpatroon sjaal is
                                             45cm  x 160cm geworden en is vanaf nu te koop.

4 opmerkingen:

elly smith zei

Hij is weer erg mooi.
Ik blijk dus geen wit in huis te hebben nou dan maar een ander kleurtje.
In de loop van komende week wil ik ook weer een sjaal op de nld zetten

Su-Tra zei

This is very beautiful!!!

Crissi zei

Ein wunderschöner Schal!
Grüße Crissi

Anoniem zei

Het leleitje heet lelietje der dalen of lelietje van dalen beide is juist. Convallaria majalis de latijnse naam. Je sjaals zijn erg mooi. Om jaloers op te worden.
Groetjes,
Etienne