woensdag 20 maart 2013

Estlandse kantpatronen, Haapsalu shawls,Nancy Bush, kantpatroon met vele nupps gebreid onder Holllandse luchten.

Gebreidesjaals had nog zacht groene wol zijde liggen en ging dit afgelopen weekend aan de slag met een mooi Estlands kantpatroon.
Haapsalu shawls  is Estland en Nederland met elkaar verweven door een mooi origineel Estlands kantpatroon.
Haapsalu is een plaats aan de westkust van Estland. In de 19e eeuw , en ook al eerder waren mensen daar graag op vakantie.
Ook sprak men over de beroemde modderbaden, geneeskrachtige modder. De stad aan zee :Haapsalu heeft vele mensen getrokken uit het tsaristische tijdperk. De aristocratie uit St. Petersburg. Flaneren langs de boulevard van Haapsalu. Zoals in zo vele steden, gingen eeuwenlang mensen zoeken naar geneeskrachtige bronnen.En de touristen kochten destijds al graag de mooie shawls van de lokale handwerkvrouwen.Met de specifieke nupps in de breipatronen met vele open gewerkte patronen erin.

bron :Estonian lace: N. Bush.
Estlandse shawl. Bijnaam niet voor niets: WONDER IN KANT.

gebreidesjaals kent dit patroon met vele nupps nu ook.


Is het in Estland mooi: maar ook wij hebben mooie plekken:
Een prachtig oerhollandse lucht en typisch Nederlands plaatje, met donkere wolken in de lucht. Dus weer om binnen te blijven en lekker zitten te breien of juist als afwisseling,naar buiten te gaan en lekker te gaan fotograferen.

2 opmerkingen:

elly smith zei

Goede morgen Mieke
jij bent dus helemal in de ban van de nupps.
Maar het is inderdaad een mooi patroon .
Groetjes en een fijne dag

Karin zei

Ahoj Mieke also mir gehen die Worte des Lobes aus es ist zu deinen Künsten Alles gesagt darum schicke ich dir liebe grüße und warte auf das Nächste Teil von dir pa Krin