zondag 13 januari 2013

Bruidsshawls, Orenburgse shawls, grote Orenburgse sjaals.Traditioneel en een honderden jaren culturele handarbeid. Handgebreide stolas's. Van Orenburgse geitendons, nog een informatief filmpje.


Gebreidesjaals valt in herhaling, ze weet het, maar vond nog een ander  informatief filmpje over Orenburgse shawls, gebreid met de zachte speciale onderdons van Orenburgse geiten. Dit is zo uniek, het is daarom iets wat ik u niet wil onthouden. Nu het weer buiten qua temperatuur zo omslaat en het weer vriest, en we hopenlijk kunnen schaatsen straks? Nu kan een blik op een nog veel kouder land geen kwaad.De temperatuur daalt onder het vriespunt en dan willen wij er meteen  dan wel warmpjes erbij zitten. 
Daar zijn ze een harder leven gewend!

Orenburgse geitendons is ontzettend warm. En superlicht in het dragen en de shawls hebben een prachtig kantpatroon. Allemaal verschillend. Handgebreid, dus uniek.Vele kleurenbeschikbaar. En vergeet niet dat ze erin Rusland verstand van hebben, in oorden waar het 30 graden onder 0 kan zijn. Daar worden de shawls als huisvlijt ook gemaakt om zo wat bij te verdienen. Iedereen weet hoe laag de levensstandaard daar is.Ook mensen met goede beroepen , zoals artsen verdienen heel weinig. Hard werken, lange werkdagen, zaterdag werken is heel gewoon.
Zij hebben verstand van barre tijden en koude. Lichamelijk en geestelijk is het leven in Europa  bij ons een stuk veiliger en aangenamer. Dus gun u zelf iets unieks en vertrouw op een traditioneel handarbeid van eerlijk materiaal. U steunt er ook diegene mee die ze  breien. En een extraatje is, u heeft iets aparts en een goed product,omdat het al eeuwenlang bekend staat in barre oorden, dat het DE oplossing is voor die felle kou.


                              Ook  heel geschikt als bruidsshawl, zijn de  Orenburgse wolwit gekleurde kantensjaals.
                                   Roomwitte Orenburgse shawls, gebreidesjaals heeft er enkele in voorraad.
                                                     Ze zijn uniek en allemaal verschillend.


 Gebreidesjaals heeft een contact gelegd met iemand , daar in het verre Rusland,die ze breit en
                                    het ook heel graag doet.
       Zij is dan ook heel blij met mijn enthousiasme, om er hier in Europa wat meer bekendheid aan te geven.                                                     Roze shawl: pastel , heel zacht en licht van kleur.                                            Creme licht geel van kleur, pastel tinten, met  een mooi kantpatroon.
Licht grijze Orenburgse shawl

Licht roze shawl.
Zie mijn "" Orenburgse shawls te koop ""pagina bovenaan op de start pagina van dit blog.

                                                 Of email mij bij vragen hierover.

           
  De shawl  uiterst links is van gebreidesjaals zelf en is al verkocht.
      De Orenburgse shawls zijn niet te evenaren. Veel mensen die er een hebeen, wil er nog een in andere kleuren.Daarom heeft  gebreidesjaals er een aantal ingekocht. Gebreidesjaals krijgt voortdurend veel dankbare emails nadat de Orenburgse shawls zijn aangekomen. zie:


http://traeumereien-angel-smile.blogspot.nl/


Het bericht over de Orenburgse shawls van 12 december op haar blog.

1 opmerking:

elly smith zei

Dit noem ik niet in herhaling vallen.Maar gewoon blijven wijzen op iets moois.Dat verdient het gewoon om regelmatig voorbij te komen.
Fijne avond.
Elly