zaterdag 15 december 2012

Victorian lace today, Myrtle leaf kantpatroon ,nog een keer, gebreidesjaals vergelijkt 2 merken Drops kidsilk en Rowan kidsilk haze in kleur wolwit voor een bruidssjaal heel geschikt.

Bovenop  Rowan kidsilk, onderste 2 bollen zijn van Drops kidsilk. wol en zijde.


Er wordt me vaak gevraagd, Rowan kidsilk haze of Drops kidsilk (5.25 per 25 gram) Allereerst is het een groot prijsverschil. Later komt ook het kleur en materiaal verschil. Op bovenstaande foto geeft gebreidesjaals nu goed het kleur verschil kunnen vastleggen tussen de roomwitte wol en zijde kleuren van beide merken. Rowan en Drops. Ook heeft ze nieuwe proefstaaltjes gebreid. Beide kleuren zijn heel geschikt voor een bruidssjaal. Maar er zitten verschillen/nuances in.


Drops kidsilk garen van www.garnstudio.com kan best, maar als je eenmaal kennis hebt gemaakt met Rowan kidsilk haze 13,50 per 25 gram en je breit er veel mee, zeg je toch, als je het kan betalen, kies dan voor Rowan kidsilk haze met zijn tientallen keuzes in kleuren. Een bruidssjaal  b.v. van Victorian lace today, de Myrtle leaf van een grote afmeting ( 95 x 2 meter :8 bollen nodig) De bruidsshawl heeft ook een aparte gebreide  blaadjesrand; is meer dan 100 uren handgebreide werk.Gebreidesjaals is vaak  gestopt met uren tellen, want anders zou je zeggen.... hee?? waarom doe je dit allemaal. Nou gewoon uit grote enthousiasme en  hulpvaardigheidsgevoel en liefde voor het breien van kant en mooie kantpatronen uitproberen.. 
Gebreidesjaals heeft er inmiddels veel ervaring in. zie dit blogbericht 15.3 2012

De myrtle leaf  van Victorian lace today,is  heel mooi patroon, aan 2 kanten patroon lezen en de minderingen zorgvuldig kontroleren, daar er nog wel eens kantsteekmindering niet op de naald mee wil fietsen  Er er stiekem naast valt.

Dus opletten, opletten en natellen.

zie .http://gebreidesjaals.blogspot.nl/2012/03/bruidssjaal-myrtle-leaf-victorian-lace.htmlGisteren en van de week wat proeflapjes gemaakt met beider garens Drops en Rowankidsilk  en onder dat blauwe proeflapje  is een Zitron filligran  garen, merino wol,een veel gladder garen , ook in tientallen kleuren te koop.Ook in roomwit.

Drops kidsilk is dus wat ""geler"", als het ware. Niet echt geel te noemen.Dat kan natuurlijk wel net nodig zijn voor een bruidsshawl ,bruidsstola,het gaat om de juiste kleurenwens/ kleuren combinatie.Rowan kidsilk haze wol en zijde voor een bruidsshawl of bruidsstola  geeft beslist een meer romantische waas over het breiwerk heen, over het hand breiwerk wat vele uren werk vergt, krijgt gebreidesjaals  na afloop van het blocken een heel blij gevoel.
                     De myrtle leaf kantpatroon is en blijft een mooi lacepatroon voor een bruidssjaal.
Overigens terzijde even een opmerking.
Dit proefje kostte 1 uur en een kwartier tijd. 28 steken.

Geen opmerkingen: