woensdag 5 december 2012

Kauni effektgarn, garen met kleurverloop die geleidelijk overgaat, gebreidesjaals heeft een 100% wollen shawl af, geschikt voor heren en dames.


Kauni effektgaren, een 100 % wollen garen,lang kleur verloop, beetje stoer van samenstelling, maar ontzettend warm, gebreidesjaals maakte er een 45 x 195 cm lange shawl mee en dacht dat deze sjaal voor heren en dames geschikt zou zijn.
De kleuren lopen zo geleidelijk in elkaar over en dat komt door een proces die niet snel na te bootsen is. immers bij de ene kleur, voor hij over gaat in de ander, zit al heel dun de volgende kleur verweven.Voor handverfsters is het heel moeilijk om dit na te bootsen, ze zouden de wol dan 5 meter lang (bij wijze 
van ) liggend  moeten uitstrekken en dan verven. En dan nog zijn de verschillende kleuren draden niet verweven.
Hier hangt de heren dames shawl voor een vierde af in de kerstboom van vorig jaar. Deze kerstboom lag op straat met kluit en al en gebreidesjaals  kon hem niet laten liggen.
Het zijn warme kleuren van Kauni wol en de sjaal meet 45 x 195 cm.En gebreidesjaals kocht 3 bollen mooie handgeverfde wol van www.glasschmiedeshop.blogspot.com
Deze vrouw verft al haar wol in prachtige kleuren en gebreidesjaals gaat er mooie sjaals van maken.

Geen opmerkingen: