woensdag 18 april 2012

Zomer? tijd voor gebreide zomershawls van gebreidesjaals, maar eerst Aade longyarns ontwarren en Wol-uniek.nl merino wol en Grignasco merino silk , wol zijde aankopen.


Zomer? Deze prachtige gele en zijde zachte wol ontving ik na wat door de fabriek Grignasco veroorzaakte vertraging van  www.zevenkatten.nl. Het is een Grignasco merino silk en hij geeft bij 100 gram 1400 breimeters kado. nou ja, niet kado!
Gebreidesjaals is nog aan het bezinnen welk kantpatroon hier mooi bij zou staan.Er zijn immers zoveel mooie kantpatronen voor lace brei liefhebbers. Het Grignasco merino silk heeft een percentage van 75 % merino wol en 25 % zijde.Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op naar de zomersjaals. Het is wel intensief werken om met dit dunne garen te breien.


                Dan komen we hieronder op deze prachtige met de hand geverfde wol van


                                                   www.wol-uniek.nl

Deze merino wol heeft 90% merino en 10 % nylon. Nylon ? Maar dat merk je helemaal niet. Het voelt ook aan als zijde. Deze prachtige blauwe kleuren inspireerde gebreidesjaals, haar foto hobby er bij te combineren. Handgeverfde garens zijn altijd uniek, zoals  www.wol- uniek zich zelf , heel verstandig, noemt.Dat gebreide sjaals niet alleen breit, moge duidelijk zijn als je beseft dat  Aade long yarns je 3 uur aan het ontwarren zet. Het Aade garen kan daarom dan ook niet door de leveranciers met oprol service gegeven worden.
Je moet het voorzichtig en langzaam opwinden en gebreidesjaals geeft de Aade  tip: ga hoger staan dan het Aade garen voor je. Dan rolt het wat beter af, maar vooral niet trekken. Gebreidesjaals is dol op handgeverfde wol en grote kleurvlakken en offert zich dan ook graag op om dit garen langzaam , maar zeker en zeker langzaam!! af te rollen, net als de uren zich daarbij ook snel voorbij rollen.
                                En voor je het weet moet je weer naar je receptiebaan.

                                    Zomersjaals, maar ook denkt gebreidesjaals alweer alvast aan de komende
                                              herfst sjaals. Heeft u een voorkeur voor bepaalde kleur? laat het me weten.


Aade long yarns, prachtige kleuren, voor lace breien. Het Aade garen komt uit Estland. Gebreidesjaals vind dit een mooie afwisseling t.o.v. merino silk. Aade long yarns kun je voor het opspannen in een warm wol wasmiddel en wat azijn zachter maken.


2 opmerkingen:

Anna zei

Beautiful colors, beautiful pictures...
Hug
Anna

Mariette VandenMunckhof-Vedder zei

Beste Mieke,

Jij hebt ook engelengeduld zeg! Wel altijd prachtig en je begint al met enthousiasme natuurlijk bij het oprollen... zo zie je het voor je ogen al uitgroeien tot iets moois.
Liefs,

Mariette